MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » TÜBİTAK BİLİM FUARINI BAŞKAN SİLPAGAR AÇTI
TÜBİTAK BİLİM FUARINI BAŞKAN SİLPAGAR AÇTI
Çiftlikköy İmam Hatip Ortaokulu’nda TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı ve Eğitim Şenliği’nin açılışını Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, İl Mili Eğitim Müdür Yardımcısı Ali Tosun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Beşir, Belediye Başkan Yardımcıları Afşin Karyağdı, Yavuz Akgün ve İl Genel Meclisi Üyesi Murat Bektaş birlikte yaptı

Okul öğrencilerinin beşeri ve sosyal bilim esaslarından faydalanarak hazırladığı 82 adet projenin yer aldığı sergiyi ilgiyle gezen Başkan Silpagar, Öztabak ve ilçe protokolü öğrencilerden projeler hakkında bilgiler aldılar.

Okul Müdürü Metin Bedir, TÜBİTAK destekli olarak gerçekleştirilen fuarın yanı sıra bir eğitim şenliği gerçekleştirdiklerini belirterek, fuarın iki gün açık kalacağını dile getirdi. Bedir, “TÜBİTAK destekli liseler arasında düzenlenen bilim fuarı şenliği ile öğrencilerimiz proje çalışmasını öğreniyorlar. Ocak ayında çalışmalara başlayan öğrencilerimiz 82 proje üretti. Öğrencilerimiz bu projelerle bilimsel düşünme yöntemlerini öğreniyor, analiz ve sentez yapma kabiliyetlerini geliştiriyorlar. Öğrencilerimizin sergilediği eserler bizleri de çok mutlu ediyor. Ayrıca bu etkinlikte sadece projeler değil okulumuzu tanıtıcı sosyal ve kültürel faaliyetlere de yer verdik. Bilim fuarımız iki gün boyunca açık kalacak. Okul olarak amacımıza en uygun projeyi değerlendirerek puan vereceğiz” diye bilgi verdi.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar da öğrencilerin sergilediği projeleri ilgiyle inceledi. Öğrencilerin hazırladığı ışıklı koordinat sistemi, ışığa duyarlı akıllı perde, yangın durdurucu sistem, yenilenebilir enerjili eko ev gibi projeleri inceleyerek öğrencilerden bilgiler alan Başkan Silpagar, ışıklı ordinat sistemi üzerinde de hesaplamalar yaparak sistemi test etti.  Silpagar, genç beyinlerin ürettiği projelerin geleceğin güçlü Türkiye’sinin temellerini oluşturacağını dile getirerek, bu gibi etkinliklere tam destek verdiklerini söyledi.

📆 27 Mayıs 2016 Cuma 10:27   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR