MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Büyükşehir, Genel, Manşet, Toplum » Tüketici Ödülleri sahiplerini buldu
Tüketici Ödülleri sahiplerini buldu
İBB Zabıta Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 9. Geleneksel Tüketici Hakları Ödülleri, Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Zabıta Daire Başkanlığı Tüketici Hakları Zabıta Amirliği, her yıl olduğu gibi bu yıl da Tüketiciyi Koruma Haftası (15 – 21 Mart) kapsamında, yılın bilinçli tüketici ve üreticileri ödüllendirdi.

 

İBB Zabıta Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 9. Geleneksel Tüketici Hakları Ödül Töreni’ne İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ile Genel Sekreter Yardımcıları Hüseyin Eren-Muzaffer Hacımustafaoğlu-Mevlüt Bulut-Eyyüp Karahan-Çağatay Kalkancı, İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci, Zabıta Daire Başkanı Tayfun Karali, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürü Avni Dilber, ödül alan kurum ve firmaların temsilcileri ile ödül alan okulların öğrencileri katıldı.

 

 

Törende konuşan İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı 1994 vizyonuyla çok farklı projelere imza atıklarını belirterek, “Belediyemizin Alo 153 hattıyla İstanbul’daki birçok problemi çözmek mümkün. Sahada da ekiplerimiz tüketici hakları ve diğer hakların korunması için etkin bir şekilde çalışıyor” dedi.

 

Kadir Topbaş’ın başkanlığı döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım, çevre gibi çok önemli alanlarda binlerce projeye imza attığını vurgulayan Baraçlı, “Gençlerimizin bu konuda çok iyi eğitilmelerini ve büyüklerimizin de öğretirken empati yapabilmelerini istiyoruz. Belediyemiz İstanbulluların hizmetinde. Yerinde hizmeti vatandaşların ihtiyaçlarını ve açığa çıkmamış ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir vizyonla çalışıyoruz. Zabıtalarımız da tüketicilerin bozuk ve ayıplı malları almaması için fedakarca çalışıyor. Bu uğurda yaralanıyor, hatta görev şehidi oluyorlar. Personelimizin fedakar çalışmalarıyla İstanbullulara daha sağlıklı bir yaşam sunma imkanımız oluyor” diye konuştu.

Törende daha sonra tüketici hakları alanında faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar ile bilinçli tüketicilere, tüketici memnuniyetini ilke edinen firmalara ve bilimsel çalışma sahiplerine ödülleri takdim edildi. Tüketici Hakları konulu Karikatür Yarışması kapsamında dereceye giren ortaokul ve lise öğrencilerine de ödülleri verildi.Yarışmanın birincisi dizüstü bilgisayar, ikincisi fotoğraf makinesi, üçüncüsü ise; bisiklet almaya hak kazandı.

Geleneksel Tüketici Hakları Ödül Töreni, Tüketici bilincinin geliştirilmesi, tüketicilerin yasal haklarını kullanmaları konusunda özendirilmesi, tüketici talep ve tercihlerini dikkate alan firmaların teşvik edilmesi, tüketici hukuku veya tüketicinin korunması amacıyla düzenleniyor.

ÖDÜL VERİLEN KATEGORİLER:

• Tüketici Özel Ödülü (Gaziosmanpaşa Belediyesi Tüketici Hakları ve İstihdam Ofisi)
• Bilimsel Çalışma Ödülü (Doç. Dr. Emrehan İnal – İstanbul Üniversitesi)
• Radyo- Televizyon Programı Ödülü (ATV Ana Haber)
• Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma Ödülü (Torku ve LC Waikiki)
• Yazılı Basın Tüketici Ödülü (Milat Gazetesi)
• Bilinçli Tüketici Ödülü (Bora Enis Tuğlu)

 

📆 18 Mart 2016 Cuma 12:31   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR