MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Manşet, Pendik, Toplum » Türk Bayrağı Pendik’te binlerce karanfil açtı
Türk Bayrağı Pendik’te binlerce karanfil açtı

Cumhuriyetin ilan edilişinin 91. Yıldönümü Pendik’te çeşitli etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtı önünde çelenk konulmasıyla başlayan etkinlikler  hem Gazipaşa Meydanı’nda, hem de Pendik Stadyumu’nda ilçe protokolü ve her yaştan vatandaşın katılımıyla sürdü. Gazipaşa Meydanı’ndaki 4 binden fazla karanfilden oluşan Türk Bayrağı büyük ilgi çekti. 

 

 

Pendik Stadyumu’ndaki törenler,  ilçe protokolü, öğrenciler ve vatandaşların katılmasıyla coşku dolu bir havada gerçekleşti.  Bayrağı alan herkesin stada koştuğu kutlama töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Pendik Kaymakamı Osman Tunç Pendik Garnizon Komutanı Tuğamiral Ahmet Çakır ve Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin’in öğrencileri ve stadyuma gelenleri selamlamadı. Ardından Cumhuriyet Koşusu’nda dereceye giren öğrenci ve okullara kupaları takdim edildi.

 

 

“Sevginiz karşısında en büyük nefretler diz çökecektir”

 

Kaymakam Osman Tunç son günlerde ülkemizde meydana gelen şehitler için duyduğu üzüntüyü dile getirirken şahadetleri ile bu ülkenin bölünemeyeceğini haykırdıklarını, devletin gücünün buna asla izin vermeyeceğini dile getirdi. Gençlere seslenen Kaymakam Tunç; “Her türlü farklılıklarımız bizim büyük zenginliğimizdir. Bu farklılıklar içince hep beraber türküler söyleyin. Türkülerinizde birlik olsun, beraberlik olsun, sevgi olsun… Türkülerinizde yarının güzel ve büyük Türkiyesi olsun. Sizin sevginiz karşısında en büyük nefretler diz çökecektir. Yarının güzel Türkiyesine el ele sevgiyle yürüyeceksiniz.”dedi. Şiirler ,  halk oyunları ve Pendik Belediyesi Mehter Takımı’nın  marşları ile bayram coşkusu katlanarak daha da arttı. Etkinlik bando takımı eşliğinde öğrencilerin geçit töreni ile sona erdi.

 

 

Türk Bayrağı kırmızı beyaz karanfil açtı

 

 

Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri bunlarla da kalmadı. Pendik Belediyesinin Gazi Paşa Meydanı’nda hazırladığı karanfillerle süslü Türkiye haritası ve ay-yıldız ambiyansı, bayramı kutlamaya gelen ilçe sakinlerinin uğrak yeri oldu. Belediye ekibi, Türkiye haritası ve ay-yıldızlı standı kırmızı beyaz karanfillerle süslerken, meydandaki minikler standa karanfilleri kendi elleriyle yerleştirdi.   Ardından belediyenin stand önünde ücretsiz fotoğraf çekimi gerçekleşirken, Pendikliler bu anlamlı günün anısına kavuşmanın keyfini yaşadı. Belediye ayrıca, meydanda başta çocuklar olmak üzere tüm ilçe sakinlerine 5 bin adet el bayrağı, balon ve karanfiller dağıttı. Meydandaki standa Kaymakam Tunç ve Başkan Dr. Kenan Şahin de gelerek ilçe sakinleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

📆 30 Ekim 2014 Perşembe 12:38   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR