MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet » Türk doktorun başarısı ünlü bilim dergisinde
Türk doktorun başarısı ünlü bilim dergisinde

Türk doktorun 1000 ameliyatı ünlü bilim dergisine konu oldu

 

Türk doktorun başarısı ünlü bilim dergisinde

Ünlü Obezite ve Metabolik Cerrah Prof. Dr. Halil Coşkun’un obezite ameliyatlarında uyguladığı yöntemler, dünyanın sayılı akademik dergilerinden Surgical Endoscopy’ye konu oldu.

Derginin Eylül sayısında sekiz sayfa yayımlanan bilimsel makalede, Prof. Dr. Halil Coşkun’un 586’sı kadın bin hasta üzerinde uyguladığı özel tekniklere yer verildi.

Yaptığı ameliyatlarla uluslararası bir başarıya imza atan Prof. Dr. Halil Coşkun’un uygulamış olduğu teknikler bilim dünyasında da büyük bir başarı ile kabul gördü.

TÜP MİDE AMELİYATINDA ULUSLARARASI BAŞARI

Prof. Dr. Coşkun, tüp mide ameliyatlarında fibrin (doku) yapıştırıcı kullanımının klinik bulgularını ortaya koymayı amaçladığı bilimsel çalışması hakkında şu bilgileri verdi:

“Vücut kitle indeksinin 40’ın üzerine çıktığı morbid obez hastalarda Laparoskopik Sleeve Gastrektomi (Tüp Mide Ameliyatı) sonrası endişe duyulan ve korkulan komplikasyonlar stapler (kesi) hattında olan kaçaklar ve kanamalardır. Bu çalışmanın amacı; standart olarak yapılan tüp mide ameliyatında fibrin (doku) yapıştırıcı kullanımının klinik bulgularını ortaya koymaktı.

Fibrin (doku) yapıştırıcı kullanılarak yapılan standart tüp mide ameliyatı geçirmiş morbid obez hastalar çalışmaya dahil edildi. Ortalama yaşı 42.6 olan toplam bin hastaya (586 kadın (%58.6)) tüp mide ameliyatı uygulandı. Tüm ameliyatlarda fibrin (doku) yapıştırıcı kullanıldı. Ortalama ameliyat süresi 72 dakika ve ortalama hastanede yatış süresi 3.2 gün idi. Sadece 3 hastada (%0.3) kanama görüldü. Kaçak ve darlık hiçbir hastada gözlenmedi. Hastaneye tekrar başvuru oranı yüzde 0.5’te kaldı. Ölüm olayı hiç gerçekleşmedi.

Bu retrospektif çalışma bariatrik cerrahların tüp mide ameliyatında ameliyat sonrası komplikasyonları azaltmak için standart ameliyat tekniği uygulamaları gerektiğini göstermektedir. Fibrin (doku) yapıştırıcı stapler (kesi) hattını güçlendirmek için güvenilir ve yararlı bir araçtır ve tüp mide ameliyatlarında kanama ve kaçak riskini azaltmaktadır.”

📆 03 Ekim 2016 Pazartesi 10:22   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR