MENÜ ☰
ARTDUŞ
Temmuz 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
.
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Manşet, Toplum, Tuzla » ‘Tuzla Kariyer ve İstihdam Buluşmaları’ engelli bireylere iş imkânı sunuyor
‘Tuzla Kariyer ve İstihdam Buluşmaları’ engelli bireylere iş imkânı sunuyor

Tuzla Belediyesi Kariyer ve İstihdam Merkezi (TUZKAM) ev sahipliğinde 20 firmanın insan kaynakları departmanlarının katılım sağladığı Tuzla Engelliler İstihdam Buluşması’nın 41’incisi dün gerçekleştirildi. Tuzla İŞKUR himayesinde ve Tuzla Bölgesel İstihdam Ofisi iş birliğinde, sektöründeki öncü 20 firma, Tuzla’da ve çevre ilçelerdeki engelli vatandaşlarla bir araya getirildi.

Tuzla Belediyesi Kariyer ve İstihdam Merkezi, iş arayan vatandaşları işveren ile buluşturmaya devam ediyor. Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı’nda düzenlenen buluşmalar, Gebze- Kocaeli ve yakın çevrelerde faaliyet gösteren sektördeki öncü 20 firmaların insan kaynakları departmanlarının katılımı ile gerçekleştirildi. Yoğun katılımın olduğu buluşmalarda engelli vatandaşlar, Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl’e teşekkürlerini iletti.

“TUZLA KARİYER MERKEZİMİZDE ENGELSİZ MÜLAKAT YAPIYORUZ”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bölgesel İstihdam Ofisleri 11. Bölge Organizasyon Sorumlusu Semra Akyıldız Erdoğdu, “Bugün Tuzla Belediyesi ev sahipliğinde Tuzla Kariyer Merkezimizde engelsiz mülakat yapıyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bölgesel İstihdam Ofisleri iş birliği kapsamında TUZKAM ile sürdürülebilir istihdama katkı açısından iş birlikçi firmalarımızla bir araya geldik. Sadece engelliler haftasında değil hem TUZKAM hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bölgesel İstihdam Ofisleri olarak her gün özel gereksinimli vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Güzel sonuçlarla, güzel istihdamlarla ayrılıyoruz” dedi. 

“BİPOLAR BOZUKLUK ÇALIŞMA YAŞAMINA ENGEL DEĞİL” 

Bipolar yani iki uçlu duygu durum bozukluğu hastalığı olan ve iş aramak için buluşmalara katılan Gökhan Kuru, “Buradaki iş görüşmelerinden TUZKAM aracılığıyla haberdar oldum. Hem Tuzla Belediyesi’ni hem Eren Ali Başkanı sosyal medyadan aktif biçimde takip ediyorum. 2019 beri bipolar duygu durum bozukluğu tedavisi görmekteyim. Bipolar bozukluk, iki uçlu duygu durum bozukluğu anlamına geliyor. İlaçlar kullanıldığı ve doktor takibi yapıldığı sürece bipolar bozukluk çalışma yaşamına engel değil. Tuzla Belediyesi çalışanlarına, TUZKAM yetkililerine, Eren Ali Başkan’a Tuzla İŞKUR ve Tuzla Bölgesel İstihdam Ofisi temsilcilerine teşekkür ediyorum. Bizlere hem moral motivasyon oldu hem de yasal düzenlemenin yerine getirildiğini görüyorum. Engellilerin ben engelliyim diye kendini kitlendiğini görüyorum. Sosyal yaşama açıldıkça TUZKAM ile İŞKUR’la ve Bölgesel İstihdam Ofisiyle görüştükçe bunun açılabileceğini düşünüyorum. Herkes bir engelli adayı, ben engelliyim diye kendimi kötülemektense gelip toplumsal yaşama girip kamu kurumlarıyla fikir alışverişinde olunması bence gayet makul” şeklinde konuştu.

“BELEDİYENİN ENGELLİLERLE ADINA ÇALIŞMALARI ÇOK MEMNUNLUK VERİCİ”

2016 yılında işteyken geçirdiği trafik kazası sonucu kısmi görme engelli Muharrem Görgüç ise “Haliyle engelli olmak bazı şeylerin kapatmıyor, sıkıntıları örtmüyor, hayat devam ediyor. Mecburen tabii geçinmek zorundayız. 2 çocuğum var ve çalışmak zorundayım. İŞKUR’a kayıt yaptırdım, engelli kadrolu şirketlerde engelli kadroda çalışmak için görüşmelere katılıyorum. İşten çıkartıldığım için buraya da iş aramaya geldim. Kendime göre yapabileceğim tarzı işler bulmaya çalışıyorum. Görme engelime uygun olmayan ağır sanayi işleri olduğu için bazıları olumlu olmuyor. Ama görüştüklerimin yüzde 80’i olumlu gibi gözüküyor. Tuzla Belediyesi çalışmaları gerçekten çok beğeniyorum. Ben Pendik’te oturuyor ikamet ediyorum ama buraya sürekli gelip gidiyorum. Tuzla, yürüyüş alanları olsun engelliler için çok uygun bir yer. Belediyenin engellilerle adına çalışmaları çok memnunluk verici. Çok memnunum, bu konuda Tuzla Belediyesini gerçekten tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

📆 17 Mayıs 2024 Cuma 15:59   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

YAZARLAR

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

PİYASALAR