MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Türkiye Diyanet Vakfından Atayurda Yeni Yatırımlar
Türkiye Diyanet Vakfından Atayurda Yeni Yatırımlar

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Kazakistan’ın Türkistan şehrine yaptırılan cami ibadete açılacak, üniversite yakınına yapılacak caminin de temeli atılacak.

 

Kazakistan’ın Türkistan şehrinde kurulan Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesin’e bugüne kadar 200 milyon dolardan fazla destek veren Türkiye, Türkistan şehri ve üniversiteye yönelik yatırımlarını sürdürüyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in davetlisi olarak 15-17 Nisan 20015 tarihlerinde bu ülkeye yapacağı ziyarette, Türkistan şehrine Türkiye tarafından yapılan yaklaşık 20 milyon dolarlık yatırımların açılışı yapılacak, 4 milyon dolar tutarında da yeni projelerin de temeli atılacak.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti sırasında, Türkistan şehrinde Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Hoca Ahmet Yesevi Türbesi yanına yaptırılan cami ile üniversite kütüphanesinin açılışı yapılacak, üniversite spor sahasının ve yine Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yerleşke yakınına inşa edilecek caminin de yapımına başlanacak.

 

 

“Türkistan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bekliyor”

 

Türkiye’nin üniversite ve Türkistan şehrine yönelik yatırımları hakkında bilgi veren Ahmet Yesevi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Nursoy, Türkiye’nin şimdiye kadar üniversiteye 200 milyon dolardan fazla yatırım yaptığını belirtti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kazakistan ziyareti kapsamında geleceği Türkistan şehrinde üniversite ziyaretini heyecanla beklediklerini ifade eden Nursoy, “Sayın Cumhurbaşkanımız, ziyaretleri sırasında Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Hoca Ahmet Yesevi Türbesi yanına yaptırılan caminin açılışını yapacaklar. Ayrıca üniversitemizde yine Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılacak ve üniversitemizin bitişiğinde yer alacak caminin temeliyle birlikte, 400 bin kitaplık kütüphanemizin açılışını da gerçekleştirecekler. Ayrıca üniversiteye yine Türkiye tarafından finanse edilen bir spor sahası inşaatının da temeli atılacak yatırımlar arasında” diye konuştu.

 

Üniversite yerleşkesinde inşa edilen ve açılışı yapılacak olan kütüphanenin 8 milyon dolara mal olduğunu ifade eden Nursoy, temeli atılacak spor sahasının da yaklaşık 700 bin dolara yapılacağını kaydetti.

 

Yaklaşık 14 bin öğrencinin eğitim gördüğü üniversitede caminin de büyük ihtiyaç olduğunu ifade eden Nursoy, bunun için Türkiye Diyanet Vakfı tarafından üniversite yerleşkesi yakınında cami yapılacağını, bunun maliyetinin de 3 milyon dolar civarında olacağını kaydetti.

 

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Hoca Ahmet Yesevi Türbesinin hemen yanında inşa edilen 3 bin kişilik cami ise 10 milyon 461 bin dolara yapıldı.

 

Erdoğan’a fahri profesörlük unvanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Türkistan şehrini ziyareti sırasında Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından fahri profesörlük unvanı verilecek.

Erdoğan’a bu unvanın verilmesinin Ahmet Yesevi Üniversitesi Senatosu tarafından oybirliği ile kararlaştırıldığını belirten Nursoy, “Sayın Cumhurbaşkanımıza fahri profesörlük unvanı verilmesi, üniversite senatosu özel oturumunda oybirliğiyle kararlaştırıldı. Kendisine ziyareti sırasında Kazakistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin gelişmesine ve Türk halklarına olan desteklerinden dolayı fahri profesörlük unvanı takdim edilecek” dedi.

Etiketler:
📆 16 Nisan 2015 Perşembe 10:42   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR