MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Etkinlikler, Genel, Manşet, Şile, Toplum » Türkiye’de İlk Kez ‘Özel Çocuklar Festivali’ Düzenlendi
Türkiye’de İlk Kez ‘Özel Çocuklar Festivali’ Düzenlendi

01- 02 Nisan tarihleri Dünya Otizim Farkındalık günü olarak 8 yıldır kutlanmakta bu yıl Işık Üniversite Şile Kampusunda bir festival coşkusuyla kutlandı.

 
Işık Üniversitesi öğrencilerinin bu işe başlarken neden otistik çocukları seçtiğini Proje Lideri Buse Dönücü ve Lider Yardımcısı Mehmet Tunca Kaya şöyle anlattı; “Bu projemizi hayata geçirebilmek için iki senedir çalışıyoruz.
Işık Üniversitesi yetkililerinin destekleri ile bu sene Özel Çocuklar Festivali 2015’i gerçekleştiriyoruz   bunun için çok heyecanlıyız.
Neden otizm orkestrasıyız? Çünkü otistik çocukların müzik kulağı normal insanların müzik kulağından iki kat daha iyi. Aslında onların bize değil, bizim onlara ihtiyacımız var” dediler.

15’ini üniversite öğrencisi, 15’ini de otistik gençlerin oluşturduğu 30 kişilik orkestra, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde üniversitede düzenlenen ‘Özel Çocuklar Festivali’nde sahne alan orkestranın konserinden .  elde edilecek olan gelirle, ‘Özel Çocuklar Müzik Atölyesi’ açılacak.

 
ÜNLÜLER DE DESTEKLEDİ
Otistik, Down sendromlu ve zihinsel engelli gençleri müzik ile terapiye yönlendirmeyi amaçlayan bu projeyi sosyal medya hesaplarından ünlüler de destekledi. Instagram hesabından ‘Otizm Orkestrası Topluluğu’ tişörtü ile poz veren destekçiler arasında Sıla Gençoğlu, Esra Erol, Ayşe Kucuroğlu ve Fatih Portakal gibi isimler bulunuyor.

 
Işık Üniversitesi Rektörü Prf Dr Ergül Akçakaya festival süresince çeşitli etkinliklerle özel nitelikli çocuklarımıza Işık Üniversitesi olarak ev sahipliği yapıyoruz,bir gün önce ailelerimize yönelik, çocuklarımıza nasıl sahip çıkılması konusunda bir seminer kapsamında mini bir eğitim yaptık,ayrıca üniversitemizin gençleriyle birlikte çalışarak geliştirdikleri otizim  orkestrasının gösterisini hep birlikte izleyeceğiz diyen Akçakaya sekiz yıldır otizim farkındalık gününün kutlamakta olduğuna dikkat çekti ve bu yıl Işık Üniversitesi bu anlamlı güne öncülük yapmaktadır dedi.
Fevziye Mektepleri Vakfı Başkanı Prf Dr Sıddık Yarman Üniversitenin yeni salonunda çok büyük etkinlikler planlarken bu gün ilk etkinlik ayrı bir özelliğe sahip, bu gün üniversitemizde bu festival boyunca gösteriler yapan otistik gençlerimize bu salonda ilk etkinlik yapmak onlara nasipmiş bu güzel bir nasip diyen Sıddık Yarman ayrıca burada başarıyla çalışmalarını sürdüren genç kardeşlerimizin önümüzdeki yıl etkinliklerinde yurt dışında çeşitli etkinliklerde yer alacaklarını söyledi.
 
Mütevelli heyeti çocuklarla birlikte sahnedeydi
Işık Üniversitesi’nin ‘Özel Çocuklar’a sürprizleri vardı. FMV Işık Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Sıddık YARMAN ve Işık ÜniversitesiMütevelli Heyeti Üyesi Cem YURTBAY da çocuklarla birlikte sahnedeydi. YARMAN çocuklarla birlikte piyano çalarken; YURTBAY ise ‘Arkadaş’ şarkısını seslendirdi.

 
‘Unutamayacağımız iki gün geçirdik’
Özel çocuklar ve aileleri çok heyecanlıydı. 19 yaşında 19 enstrüman çalan Rabia Aytek ve arkadaşları; “Hepimizin hayalleri gerçek oldu, Işık Üniversitesine ve üniversiteli abi ve ablalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Bize ve ailelerimize unutamayacağımız iki gün yaşattılar” dedi. Anıl İpek, Micheal Jackson’ın Beat It şarkısını hem söyleyip hem dans ederek izleyicilerden büyük alkış aldı. Festivale Safranbolu’dan katılan otizmli bir perküsyon grubu da sahne alarak tüm katılımcıları eğlendirdi.

Gösteriler öncesinde çocuklar üniversiteli ağabeyleri ve ablalarıyla doyasıya dans ettiler ve çeşitli oyunlar oynayarak doyasıya bir gün yaşadılar ayrıca
Dünyanın pek çok ülkesinde Dünya Otizm Günü’ne dikkat çekmek amacıyla yapılan ışıklandırma etkinliği kapsamında  Işık Üniversitesi Oditoryum binası ışıklandırıldı.
HABER FOTO
NURCAN KIRCALI

📆 06 Nisan 2015 Pazartesi 11:22   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR