MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Pendik, Toplum » “türkiye’ye Güçleri Yetmedi”
“türkiye’ye Güçleri Yetmedi”

“30 Mart Filistin Toprak Günü”nde konuşan Prof. Dr. Abd Al-Fattah El-Awaisi Türkiye’yi son kale olarak nitelendirerek “Mısır’ı, Suriye’yi ve Irak’ı bitirdiler. Çok şükür, Türkiye’ye güçleri yetmedi. Ümmet için Türkiye çok daha güçlü olmalı.” dedi.  

 

 

“30 Mart Filistin Toprak Günü” Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Filistin gecesiyle kutlandı.Filistin’de devam İsrail işgali; sergi, çocukların oyunları, Grup Yürüyüş Konseri ve Siyaset Bilimci Prof. Dr. Abd Al-Fattah El-Awaisi tarafından verilen konferansla konuklara bir kez daha anlatıldı. Programa katılan Filistin Dayanışma Derneği (FİDDER) Başkanı Muhammed Mişeyniş, Osmanlı bayrağı indiğinden bu yana Filistin topraklarında zulüm yaşandığını belirterek “Filistin ecdadımızın yani Osmanlının toprağıdır. Ne olursa olsun Özgür Filistin’de buluşmamız yakındır.” dedi. Etkinliğe katılan Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Sami Divleli de Filistin meselesinin sadece bölgede yaşayan Müslümanların değil, tüm ümmetin meselesi olduğunu belirterek FİDDER Başkanı Muhammed Mişeyniş’e Hikmet Barutçugil’in Esma-i Hüsna’sını takdim etti.

Arap dünyasını eleştirdi, Türkiye’yi övdü

Kuran’ı Kerim Tilavetiyle başlayan programda konuşmacı Prof. Dr. Abd Al-Fattah El-Awaisi, Filistin’de yaşananlar ve çözüme yönelik bir konferans verdi. Konuşmasında Arap dünyasını eleştiren Prof. Dr. El-Awaisi: “Bir ümmet bir gün uyur, bir hafta uyur da 100 yıl uyur mu? Sorunu işgalci düşman İsrail’den ziyade zulme boyun eğen içimizdeki düşmanlarda aramamız lazım.” şeklinde konuştu. Türkiye’yi düşmeyen son kale olarak nitelendiren Prof. Dr. Abd Al-Fattah El-Awaisi: “Mısır’ı askeri darbeyle bitirdiler, Suriye’yi böldüler ve Irak’ı paramparça ettiler. Türkiye’yi de terör örgütleriyle, 15 Temmuz Darbe Girişimiyle ele geçirmeye çalıştılar. Çok şükür başaramadılar. Şimdi de Avrupa, diplomasiyle taarruza geçti. Bunda da başarılı olamayacaklar. Türkiye, hala güçlü; ancak ümmet için çok daha güçlü olmalı.” dedi.

 

📆 03 Nisan 2017 Pazartesi 13:06   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR