MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Maltepe, Manşet, Toplum » TÜRKÜLERİN ALTIN SESİ: ”ALTINKIZ”
TÜRKÜLERİN ALTIN SESİ: ”ALTINKIZ”

Altın Günebakan ,İstanbul sahnelerinin aranılan isimlerinden olmaya aday ve hatta bu basamakları tırmanmaya başlamış genç Türkücülerimizden.
ALTINKIZ-ROPORTAJ-1

Kendisi ile geçtiğimiz pazar günü Kartal Lisesi Mezunlar derneğinin organize ettiği pilav gününde tanıştık.
Davetli olarak çağrıldığı bu günde bedelsiz  sahne alan Altınkız’ı ilk burda dinleme fırsatımız oldu.

Sesi ve Sahne perfonmansıyla dinleyenleri  adeta mest etti diyebilirim.
Söylediği türkülerle etkinliğe katılan davetlileri coşturan onlara güzel dakikalar yaşatan bu genç Türkücümüzü siz değerli okuyucularımıza tanıtalım istedik.
Kendisi ile çok detaylara girmeden ufak da olsa bir sohbetimiz oldu.

 
Altın Günebakan; Aslen Elazığ Karakoçanlı , 4 Yaşından beri Maltepe’de ikamet ediyor,ailesi ile beraber yaşıyor Annesi ev hanımı babası ise aynı semtte kahvehane işleten bir esnaf .

altinkiz-8
Kendisine müzik hayatının nezaman başladığını ve ailede başka müzisyen olup olmadığını sorduk ;
”Elazığ Karakoçan doğumluyum diye söze başladı Altınkız ve devam etti  ben 4 yaşındayken İstanbul’a gelmişiz. Maltepede ailemle beraber oturuyorum. Klasik bir cevap olacak belki ama bende her müzik sanatçısı gibi çok küçük yaşlarda başladım müzik hayatıma dersem yalan olmaz. Evde aile meclislerinde türkü söylerdim ailemizde amatör müzisyen oldukça fazla o yüzden aile toplantılarımızda muhakkak müzik yapardık ve ben türküler söylerdim.

altınkız-3

DÜĞÜN SALONLARINDA ÇALIŞTIM

İlk sahne deneyimim kendi semtimde bir düğün salonunda basladı 1 yila yakın orda sahne tecrubesi kazandıktan sonra dugun nişan organizasyonları ,halk konserleri vs etkinlere giderek bugune kadar geldik

MÜZİK BENİM İÇİN VAZ GEÇİLMEZ BİR TUTKU HALİNE DÖNÜŞTÜ

Müzik benim için vazgeçilmez bir tutku adeta hayatımın en önemli parçası oldu.

Tamamen amatör ,hatta bir hobi olarak başlayan müzik tutkum zamanla hayatımın vazgeçilmez bir parçası haline geldi.

ALTINKİZ-33_o

Peki kendinize örnek aldığınız, bu benim idolum dediğiniz  bir sanatçı varmı,?
Olmazmı var tabi, mesela İbrahim Tatlıses koyu bir hayranıyım ayrıca Ahmet Kaya ve Güler Duman bu üç sanatçımızın bendeki yerleri bir başkadır.

Ülkemizde çok değerli Üstadlarımız,ustalarımız da var ama benim için bu üç ismin yeri başkadır.

 

 

Albüm yapmayı düşünüyormusunuz?
”Evet kısmet olursa bu yıl içerisinde çıkacak bir albümüm var.2013 yılının sonlarında başladığımız Alakuş Müzik etiketiyle çıkacak olan bir albümün bitiş aşamasına geldik.

Albüme ilk klip çekildi ve yakında müzik kanalllarında dönmeye başlayacak. Albüm Bayrama kadar çıkmış olacak Kürtçe ve Türkçe parçalardan oluşan çok güzel bir Türkü albümü hazırladık ve ben inanıyorumki Altınkız olarak bu albümümle patlama yapacağım ve Müzik dünyasına emin adımlarla gireceğim.
Ben tek albümlük,tek kliplik sanatçı olmak istemiyorum ben kalıcı olmak istiyorum. Besteci ve söz yazarlığı yönümde var benim bu albümde 5 parçanın söz ve müzilkleri de bana aittir.

TÜRK HALK MÜZİĞİ PİYASASINDA KADIN SANATÇI AÇIĞI VAR..!
Bence şu anda Müzik piyasasında Kadın Türkücü açığı var eskilerin yerine yenileri yetişmedi çoğu arkadaşımız daha popiler gündelik parçalar ve müzkler yapmaya çalıştılar ve tutunamayıp kaybolup gittiler, ben öyle olmak istemiyorum bestelerimle,eserlerimle yıllarca kalıcı olmak ve bu işi ömrümün sonuna kadar yapmak istiyorum.

AMACIM KALICI OLMAK ..!
Amacım bir anda ,bir iki günde şöhret olmak yada tanınmak değil yavaş ama kararlı adımlarla Türk halkının gönlünde taht kurmuş ,yıllarca onlara bu sektörde hizmet edecek bir sanatçı olmak istiyorum.
Bu zamanda Şöhret olmak çok kolay,hele bayansanız birde bu sektörde bir iki günde şöhret olabilirsiniz.
Ama ben demin isimlerini saydığım ustalarım gibi yıllardır bu halkın gönlünde taht kurmuş yaptığı işi ile,besteleri ve türküleri ile anılan bir sanatçı olmak istiyorum”…dedi .

 
Bu güzel sohbet için Altın Günebakan’a teşekkür ettik adı gibi kalbide ”Altın”  gibi olan sanatçımıza çıktığı bu yola başarılar diliyoruz, İnşaallah birgün olmak istediği yere olmak istediği anlamda gelir ve Türkiye ve Türk Halkı gerçek bir Türk Halk müziği sanatçısı kazanır.
Yolun açık olsun Altınkız

Galeri
📆 13 Haziran 2014 Cuma 17:54   ·   💬 1 yorum   ·  

“TÜRKÜLERİN ALTIN SESİ: ”ALTINKIZ”” için bir yanıt

  1. Gamze dedi ki:

    Çok teşekkür ederim bu güzel keyifli röportaj icin😊

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR