MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Flaş, Genel, Manşet, Toplum » Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi, ‘Evlat Edinme ve Koruyucu Aile Semineri’ Düzenliyor
Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi, ‘Evlat Edinme ve Koruyucu Aile Semineri’ Düzenliyor

Tuzla Belediyesi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğiyle Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi şubelerinde ‘Evlat Edinme ve Koruyucu Aile’ seminerleri düzenleniyor.


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ailenin korunması, anne ve çocuğun bilinçlenmesi için düzenlediği eğitim programları devam ediyor. Tuzla Belediyesi ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliğiyle Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi şubelerinde ‘Evlat Edinme ve Koruyucu Aile’ seminerleri başladı. Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi Aydınlı şubesinde başlayan seminerler, İçmeler ve Orhanlı şubelerinde devam etti. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Tuzla Sosyal Hizmet Merkezi’nde görevli Uzman Psikolog Zeliha Balcı “Evlat Edinme ve Koruyucu Aile” isimli seminer ile kursiyer anneleri bilgilendirdi. Balcı, korunmaya ihtiyacı olan çocukların tanımı üzerinde durarak “5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu’na göre 18 yaşını doldurmamış ve bedensel, zihinsel, ahlaki, sosyal ve duygusal gelişimi ile kişisel güvenliği tehlikede olan ihmal ve istismar edilen ya da suç mağduru olan çocuklara korunmaya ihtiyacı olan çocuk denmektedir. Risk altında olan ve korunmadığı takdirde içinde bulunduğu durumdan daha kötü durumlara sürüklenme ihtimali olan çocuklar sosyal devlet olmanın da bir gereği olarak korunma altına alınıyor. Burada amaç çocuğun üstün yararı adına haklarını güvence altına almaktır” dedi.
Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi kursiyerleri, merak ettikleri sorulara seminerde yanıt aldı. Her şubede düzenlenecek seminerler, 23 Mayıs’ta sona erecek.

📆 25 Mayıs 2019 Cumartesi 09:09   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR