Tuzla Belediyesi, park ve bahçe hizmetlerinde ihtiyaç duyduğu üretim toprağını hafriyat toprağını toprak eleme makinesinde eleyerek elde ediyor. Elenen toprak, dal öğütme makinesinin öğüttüğü materyaller ile karıştırılarak organik madde oranı ve kalitesi artmış toprak meydana getiriliyor.
Tuzla Belediyesi, çevreci hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Tuzla Belediyesi, toprak eleme makinesi yaparak döküm için ayrılan hafriyat toprağını doğaya geri kazandırıyor. Toprak eleme makinesinden geçirilip üretim toprağı haline dönüştürülüyor. Dal öğütme makinesi öğüttüğü materyaller eleme yapılan toprak ile karıştırılıyor. Organik madde oranı ve kalitesi artan toprak, Tuzla Belediyesi’nin park ve bahçe hizmetlerinde kullanılıyor.
Doğadan Aldığımızı Doğaya Kazandırıyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, çevre dostu hizmetlerine pratik çözümlerle bir yenisini daha eklediklerini söyledi. Başkan Yazıcı, “Bir karış toprağın oluşması için yaklaşık 20 bin yıl geçmesi gerekiyor. Parklarımızda, bahçelerde ve yeşil alanlarda ihtiyaç duyduğumuz karışım toprakları kendi imkanlarımızla temin ediyor, üretiyor ve doğada yok olmasının önüne geçiyoruz. Yakılarak ya da döküme gidecek bitkileri doğaya geri kazandırıyoruz. Atık malzemeleri değerlendirip çevrenin korunmasında ve toprağın atık maddelerce daha tehlikesiz ve zehirsiz hale gelmesine katkıda bulunuyoruz. Bu uygulama ile hem doğayı ve ozon tabakasını korumuş hem de milli gelire de katkıda bulunmuş oluyoruz” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, toprak eleme makinesini Tuzla Belediyesi’nin tamir bakım atölyesinde üretildiğini, atölyede ayrıca hurdaya ayrılan bahçe mobilyalarının küçük imalatlar ile tekrar kullanıma sunulduğunu söyledi.
Bir yanıt yazın