Tuzla Belediyesi, israfın önlenmesi, atığın azaltılması ve atıkların dönüştürülmesini kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan “Sıfır Atık” yaklaşımını hayata geçiriyor. Tuzla Belediyesi’nin temizlik ve çevre koruma hizmetlerindeki yeni hedefini ortaya koyan yaklaşım ile atıkların kontrol altına alınması ve gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Tuzla bırakılması hedefleniyor.
Tuzla Belediyesi atıkların azaltılması, kaynağında ayrı toplanması ve atıkların yönetimi konusunda yaptığı çalışmalarda hedef büyüttü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda uygulanmaya başlanan Sıfır Atık Projesinin atık yönetimini kapsayan çalışmaları yıllardır titiz bir şekilde sürdüren Tuzla Belediyesi, yeni hedefe yönelik çalışmaları da paydaşlarla birlikte değerlendirdi. Tuzla Belediyesi ve anlaşmalı lisanslı firmalar işbirliğiyle Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda Sıfır Atık projesi ve uygulaması süren atık yönetimi programı hakkında bilgi verildi.
Sıfır Atık Projesi Kapsamındaki Atık Yönetimi Tuzla’da Yıllardır Başarıyla Uygulanıyor
Kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, muhtarlar, öğretim üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, din görevlileri, Organize Sanayi Bölgeleri ve hastane yöneticilerinin katıldığı toplantıda projeyi Tuzla Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Süleyman Çetinkaya tanıttı.
Çetinkaya, “Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması ve gelecek nesillere temiz ve gelişmiş bir Türkiye bırakılması için Cumhurbaşkanlığı himayesinde hazırlanan ve ilk olarak Cumhurbaşkanlığı külliyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Ana Hizmet Binasında uygulanmaya başlanan Sıfır Atık Projesi için ilk adımı attık. Tuzla Belediye Başkanımız Sayın Dr. Şadi Yazıcı, çevrenin korunması ve temizliği konusunda örnek projelere imza atıyor. Sıfır atık projesi kapsamındaki atık yönetimi Tuzla’da yıllardır başarıyla uygulanıyor. Tuzla Belediyesi olarak israfın önlenmesi, atığın azaltılması ve atıkların dönüştürülmesini kapsayan atık yönetim felsefesi olarak tanımlanan “Sıfır Atık” yaklaşımının oluşması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplumsal bir farkındalık oluşturarak tüm tüketicilerin, paydaşların çevrenin korunması ve atıkların geri kazanılması konusunda daha bilinçli hareket edeceğine inanıyorum” dedi.
Tuzla Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Süleyman Çetinkaya, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık programını ilçede titiz bir şekilde uygulanacağını, tüm kurumlarla işbirliği içinde sürdüreceklerini söyledi.
Bir yanıt yazın