MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Eğitim, Genel, İlçeler, Manşet, Toplum, Tuzla » Tuzla Belediyesi, Toplumun Geleceği İçin Aile Akademisi Kurdu
Tuzla Belediyesi, Toplumun Geleceği İçin Aile Akademisi Kurdu

Anne-Baba Okulu, Evlilik Okulu ve Mutlu Aile Okulu programları düzenleyen Tuzla Belediyesi, Üsküdar Üniversitesi işbirliğiyle Tuzla Belediyesi Aile Akademisi projesine başladı.

 
Tuzla Belediyesi ve Üsküdar Üniversitesi işbirliğiyle aile içi huzur ve refahın gelişmesini sağlamak, sağlam, güçlü, sosyal ve uyumlu bir aile birlikteliğinin oluşmasına yardımcı olmak, haklarını ve sorumluluklarını bilen, değerlere saygılı, beden, zihin, ahlak ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı gelişen, yaşadığı çevreye duyarlı, yapıcı ve verimli bireylerin yetişmesine katkıda bulunulması amaçları doğrultusunda anne-babalar ve 18 yaşını doldurmuş ebeveyn adaylarına yönelik Aile Akademisi programı hayata geçirildi. Tuzla Belediyesi’nin aileye yönelik hizmetlerine akademik kimlik kazandıran Aile Akademisi’nin tanıtım toplantısı İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Toplantıya Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın eşi Dr. Fatma Yazıcı, Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu, Tuzla Müftüsü Aşır Durgun, AK Parti Tuzla İlçe Kadın Kolları Başkanı Derya Bacacı, Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, Kadın ve Demokrasi Derneği Başkanı Şengül Yiğit, Tuzla Belediyesi Meclis Üyeleri, akademisyenler, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

 

Toplumsal ve Ailevi Değerler Kayboluyor


Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, akademinin kuruluş amacını şu şekilde anlattı: “Geçen yıl yaptığımız Mutlu Aile Okulu’nda olduğu gibi bir kez daha sosyal belediyeciliğin gereğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Toplumun temel yapı taşı olan ailenin önemini  bildiğimiz için, buna ait unsurları da desteklemeye çalışıyoruz. Anne Çocuk Eğitim Merkezleri, Bilgi Evleri ve Gençlik Merkezi projelerimizi de bu çalışmaların içinde düşünüyoruz. Aile denilince sadece anne ve babayı değil, toplumun bütününü düşünmek zorundayız” Türk aile yapısının dünya çapında öncü bir rolü olduğuna ama aile yapılarının değiştiğine dikkat çeken Dr. Turgut Özcan,“Biz gelişmekte olan bir ülke olarak acaba gelişirken bazı değerlerimizi kaybediyor muyuz? Bunun telaşını yaşadığımız için bu projeyi başlattık. Metropol yaşamında bazı toplumsal ve ailevi değerlerimizi kaybetmeye başladığımızı düşünüyoruz. Sebeplerini de araştırıyoruz. Bu anlamda açık olduğunu gördüğümüz bu konuda akademi adı altında aile okulu kurma ihtiyacı duyduk. Eskiden buna ihtiyaç yoktu ama artık ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Belediye Başkanımız Dr. Şadi Yazıcı bu konuda çok hassas ve bizleri teşvik ediyor. Sayın Başkanımızın önderliğinde başladığımız bu programda akademik dokunuşla bu projenin sadece Tuzla’ya özgün kalmayacağına inanıyorum” dedi.
Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Dr. Turgut Özcan, proje ortağı Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a teşekkür etti.

Türkiye İçin Örnek Olacak Bir Proje Gerçekleştiriliyor
Tuzla İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Alireisoğlu da, Aile Akademisi’ni kurumun bir parçası olarak görerek “Bu okul, 126. okulumuz oldu” cümlesiyle sahiplendi. Alireisoğlu, “Geleneksel aile değerlerinin gelecek kuşaklara daha kurumsal ve daha sistemsel bir şekilde ulaştırılması, bence bu projenin en önemli noktalarından biri. Tuzla’dan İstanbul ve Türkiye için güzel örnekler çıkacağına inanıyorum. Türk aile yapısının akademik anlam ve sistem içerisinde bir buket halinde örnek hale getirilmesi ve kurumsallaştırılması, takdir edilmesi, alkışlanması ve Türkiye’ye olması gereken örnek itibariyle çok önemli bir faaliyet olduğuna inanıyorum” dedi.

Aile Akademisi’nde İlk Dersi Prof. Dr. Nevzat Tarhan Verdi
Tuzla Belediyesi Aile Akademisi’nde ilk dersi Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan verdi. Tuzla Belediyesi’nin aileye yönelik çalışmaları için “Tuzla ile aile kelimesi Türkiye’de beraber algılanmaya başlayacak” vurgusunda bulunan Tarhan, “Örnek olacak bu akademi, geçen seneki çalışmaların güzel bir çıktısı oldu. Mutlu Aile Okulu’nun daha da sistematize edilerek bilimsel metotlara uygun ve bir takip sistemi oluşturularak bir eğitim haline gelmesi bunu kalıcılaştıracaktır. Türkiye’de sosyal doku hızla yıpranıyor. Aile bağı; hızlı şehirleşme, hızlı modernleşme ve popüler kültürün etkisiyle aileyi bir arada tutan değerler hızla değişmeye başladı. 10 sene sonra 20 sene sonra bu kadar rahat olamayacağız. Bunun için şimdiden riskleri bilerek önlem almak gerekiyor. Ailelerin bozulmaması için önlem almak gerekiyor. Bu projenin de bu düşünceye hizmet edeceğine inanıyorum” ifadesini kullandı.
Kadın ve Demokrasi Derneği Başkanı Şengül Yiğit de konuşmasında akademinin eğitim programı hakkında bilgi verdi. Tuzla Belediyesi Aile Akademisi tanıtım toplantısında, Tuzla Belediyesi Anne Çocuk Eğitim Merkezi kursiyeleri aileleriyle birlikte gösteri sundu.

Tuzla Belediyesi Aile Akademisi
Tuzla Belediyesi Aile Akademisi, Şifa, Postane, Aydınlı ve Orhanlı Mahallesi’nde çarşamba ve perşembe günleri 09.30-11.30 / 13.30-15.30 saatleri arasında iki seans halinde düzenlenecek. Her kurda Tuzla Belediyesi’ne ait eğitim ve kültür merkezlerinde 40 saat eğitim düzenlenecek. 4’er haftalık eğitim programının ilkinde Aile İçi İletişim Anne-Baba konusu işlenecek. 2. Kur eğitim programında Çocuk Gelişimi Eğitimi, 3. Kur eğitim programında Duygusal Zeka Uygulamaları konuları alt başlıklarıyla paylaşılacak. Üsküdar Üniversitesi’nin alanında uzman akademisyenleri, 15 günde bir kursiyerlere toplu eğitim seminerleri düzenleyecek. İlk kur eğitimi 02 Mart 2016’da düzenlenecek. Eğitimler, 20 Mayıs 2016’da sona erecek. Her kuru düzenli bir şekilde takip eden katılımcılara Tuzla Belediyesi ve Üsküdar Üniversitesi tarafından Katılım Belgesi verilecek.
Tuzla Belediyesi Aile Akademisi kayıtları, Tuzla Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Tuzla Belediyesi Semt Konakları ve Tuzla Belediyesi Gençlik Merkezi’nde alınıyor.

📆 01 Mart 2016 Salı 10:50   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR