MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » Tuzla Belediyesi’nin 2018 Bütçesi 325 Milyon Lira Olarak Belirlendi
Tuzla Belediyesi’nin 2018 Bütçesi 325 Milyon Lira Olarak Belirlendi

Tuzla Belediyesi’nin 2018 yılı bütçesi 325 milyon lira olarak belirlendi. 2017 yılına göre ¼ oranında artış gösteren bütçenin yüzde 28’i altyapı ve üstyapı yatırımlarına ayrıldı. 2009 yılında 50 milyonluk bütçeyle yönetimi devralan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bu rakamı 7 yılda 6 katın üzerine çıkardı. Başkan Yazıcı, “Halkın bize emanetiyle ne vatandaşa yük oluşturduk ne de parasını çarçur etmek için uğraştık.” dedi.

 

Tuzla Belediye Meclisi, ekim ayı olağan toplantısının son oturumunda Tuzla Belediyesi’nin 2018 yılı performans programı ve bütçesini görüştü. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı tarafından meclise sunulan 325 milyon liralık tahmini bütçe, tüm gelir ve gider kalemleri ile masaya yatırılarak değerlendirildi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Belediyesi’nin bütçesiyle sunulan hizmetleri ve yakın zamanda yapılması planlanan projeleri Belediye Meclis Üyeleri ile paylaştı. Bütçenin her yıl ortalama yüzde 93 gerçekleşme oranıyla gerçekçi ve uygulanabilir bir bütçe olduğuna dikkat çeken Başkan Yazıcı, “Tuzla halkına ait olan paranın Tuzla halkına hizmet olarak dönmesini sağlıyoruz” sözlerini vurguladı. Bütçenin dinamik bir yapı olduğunu ve tüm kamu kurumlarına sağladıkları destek ile vatandaşların istek ve taleplerinin gider bütçesinde bilinmeyen bir denklem oluşturduğunu belirten Başkan Yazıcı, hizmet ve yatırımları hız kesmeden sürdürdüklerini söyledi.

Tuzla’nın Parasının Tuzla Halkına Hizmet Olarak Dönmesini Sağlıyoruz
Şehrin altyapısı ve üstyapısı ile sosyal ve kültürel belediyecilik hizmetlerini aynı özenle sürdürdüklerini belirten Başkan Yazıcı, bütçe ile ilgili genel değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “Geleceği bize emanet edilen ve Tuzla halkına ait olan parayı nasıl kullanacağımız konusunda bir bütçe hazırladık. Vatandaşa vermiş olduğumuz sözü ve bu sözü ilgili kanun çerçevesinde yerine getirirken vatandaşa hizmet olarak dönmesini sağlıyoruz. Bütçemiz, Tuzla’nın yaşam standartlarını vatandaşlarımızın lehine yükseltmek, Tuzla’nın geleceğini ve nüfus yoğunluğunu, ilçemizin vizyonunu düşünerek 2018 yılı bütçemizi belirledik. Tabii ki süregelen, geçmişten devam eden çalışmalarımız da var. Bunun yanı sıra kamu kurumlarının taşra teşkilatları ile vatandaşlarımızın istek ve talepleri de işin içerisine karıştığında gelirlerimiz belli ama bilinmeyen denklemin içerisindeki bazı kalemleri işin içine kattığımızda bütçe yapmak çok da kolay değil”

Spesifik Bir İlçe Oluşturuyoruz
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bütçe oluşturulması ve uygulanmasında yaşanılan bir diğer değişkenin etkisini de şu şekilde paylaştı: “Geniş arazi, coğrafi konum ve İstanbul’un en ucunda bulunurken yaşadığımız dezavantajlarla hakikaten çok zor bir işi kısa zamanda ortaya koymaya çalışan ilçeyiz. İstanbul’da bir adım sonra bir başka ile geçen bir ilçede siz kentin bütün istek ve taleplerini yerine getirirken en merkezi ilçedeki istek ve taleplerle halkın taleplerini karşılamak çok da kolay bir şey değil. Para olunca her şey kolay ama kısıtlı kaynaklarımız ve bütçemiz var. Bizim bütçemizi kullanırken de geçmişten gelen sıkıntıları da düzelterek, bazen durumu kurtarmak, bazen günü kurtarmak için yapılanları, 50 yıl önce hesaplanması gerekenleri şimdi hesaplıyoruz. Tadil etmek zorunda kalmak, yeniden yapmaktan çok daha zordur. İstanbul’u rahatlatan taşınmalar nedeniyle yükü artan Tuzla’da akıntıya karşı kürek çekerek misyon ve vizyon oluşturuyoruz, gastronomi, kültür, sosyal yaşam ve turizm manasında değeri artan, ekonomik ve sosyal hayatı gelişen spesifik bir ilçe oluşturuyoruz”

Bağdat Caddesi’nde Değil, Tuzla’da Yaşama Arzusu Taşıyor
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, bütçenin objektif değerlendirmelerle hazırlandığını söyledi. İlçedeki gelişimin değerleri arttırdığını ama bunu vergilendirirken makul düzeyde tuttuklarını belirten Başkan Yazıcı, “Bağdat Caddesi’nde veya daha merkezi ilçelerdeki bütün dönüşümlerde insanlar sattıkları yerlerde değil Tuzla’ya yerleşme, Tuzla’da yaşama arzusu taşıyor.” örneğini verdi.
Başkan Yazıcı, Tuzla’nın gelişimi ve bu gelişimin yansıması, tercih nedeni oluşturması hakkındaki konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Vatandaşın istekleri objektiftir, vaatlerimiz objektiftir, harcadığımız para objektiftir. Bütçe tahminidir ve subjektif değil objektif tahminler yapmaya çalışırız. Bütçe tahminidir ama objektif kriterlerle yaparsınız. Bütçemiz çok realist ve gerçekçi bir şekilde hazırlandı. Halkın bize emanetiyle ne vatandaşa yük oluşturduk, ne de parasını çarçur etmek için uğraştık. Objektif ve vergi geliri konusunda asla vatandaşa yük oluşturmayacak şekilde yaptık ama mesela Marina’dan, sahil düzenlemesinden dolayı değer kazanan, gelişen yerlerde ister istemez bir artış yapmazsanız bu da adaletsizliğe yol açar. Yatırım yapılan, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak gelişen bir bölgede emlak değerinin artması da adalet ilkesinin gereğidir. Eğer global değerlendirecek olursak bir belediye başkanının başarısı göreve başladığı gün ve görevinin bittiği gün itibariyle emlak değerleri ne kadar artmışsa o kadar başarılıdır. Çünkü oraya akın olmuştur, talep artmıştır, alımlar artmıştır, yerleşmek için gerekçeler artmıştır, orada ticaret artmıştır, insanlar yatırım yapmak ister, daire almak ister. Bunu Tuzla için düşündüğümüzde, bu kriterle değerlendirdiğimizde bizim doğru bir iş yaptığımızı görebilirsiniz. Bunu da çok net ortaya koyabilirim, rakamlarla da ortada, yatırımlarla da ortada. Bağdat Caddesi’nde veya daha merkezi ilçelerdeki bütün dönüşümlerde insanlar sattıkları yerlerde değil Tuzla’ya yerleşme, Tuzla’da yaşama arzusu taşıyor. Tuzla daha yaşanabilir oldu. Niye? Çünkü artık kendine yeten bir ilçeyiz”

Tuzla Belediyesi’nin 2018 Yılı Bütçesi Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın sunumunun ardından AK Parti adına Grup Başkan Vekili Mehmet Kinsiz, CHP adına CHP Tuzla Belediye Meclis Üyesi Hale Özcömert Coşkun Tuzla Belediyesi’nin 2018 yılı performans programı ve bütçe ile ilgili parti gruplarının görüşlerini açıkladı. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, CHP temsilcisinin eleştirilerini madde madde yanıtladı. Tuzla Belediyesi’nin 2018 yılı performans programı ve bütçesi, AK Parti Grubu’nun 19 oyuyla kabul edildi. Oylamada CHP grubu 7 red oyu kullandı. Tuzla Belediyesi performans programı ve 2018 bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.

📆 09 Ekim 2017 Pazartesi 21:23   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR