MENÜ ☰
necdet-cam-akademi
Aralık 2023
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Etkinlikler, Manşet, Toplum, Tuzla » Tuzla’da Ahilik haftası kutlandı.
Tuzla’da Ahilik haftası kutlandı.

Ahilik Haftası Kutlandı
Türk esnaf ve sanatkarlarının köklü geçmişe sahip gelenek ve göreneklerini, gelecek nesillere aktarmak amacıyla ihdas edilen Ahilik Haftası, Tuzla’da gerçekleştirilen etkinliklerle kutlandı.

Tuzla Belediyesi’nin de katkılarıyla, Tuzla Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi tarafından düzenlenen etkinlikler, Postane Mahallesi Cumhuriyet Caddesi’nde gerçekleşti. Programa, Kooperatif Başkanı Naci Aydın, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, İstanbul Esnaf Kooperatifleri Bölge Başkanı Yaşar Temel Çoruh, Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ve bölge esnafı katıldı.
Törende konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, ahilik anlayışının önemi ve değerine vurgu yaparak, geçmişten gelen değerlerimizin ve zenginliklerimizin yaşatılması için bu anlayışa sahip çıkılması gerektiğini ifade etti. “Biz bu sorumluluk duygusu ile hizmet ediyoruz” diyen Başkan Yazıcı, yerel yönetimlerde de insana,  çevreye ve sosyolojik düzene bu şekilde baktıklarını, bireyi esas alan ve insanı merkeze koyan bir anlayışla çalıştıklarını dile getirdi.
Yapılan konuşmaların ardından, ahilik anlayışını temsil eden bir tiyatro gösterisi sahnelendi ve misafirlere pilav ayran ikram edildi. Program sonunda Tuzla Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Naci Aydın, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür ederek bir plaket sundu.

📆 01 Ekim 2013 Salı 09:49   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ANKET

Yeni tasarımı beğendiniz mi?

Sonuçlar

Yükleniyor ... Yükleniyor ...

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR