MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Eğitim, Manşet, Toplum, Tuzla » Tuzla’da Sahne, Engelleri Kaldıran Çocukların
Tuzla’da Sahne, Engelleri Kaldıran Çocukların

 

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı’nın 3. Geleneksel Engellerimiz Engel Değil gösterisi, engellilerin imkan tanındığında başarabileceklerini bir kez daha gözler önüne serdi. Zihinsel, fiziksel, işitme ve konuşma engelli çocuklar, drama, tiyatro, müzik korosu, resim sergisi ve pandomimle yeteneklerini sahneledi.

ENGELLERİMİZ ENGEL DEĞİLDİR -sergi

 

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Engelliler Komisyonu’nun koordinasyonunda, Kadın Kent Gönüllüleri’nin desteği ve ücretsiz hizmet sunan öğretmenlerinin eğitimiyle 50 engelli çocuk, 4 dalda yeteneklerini sahneledi. İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve eşi Dr. Fatma Yazıcı, sanatçı Murat Göğebakan, GENAR Genel Müdürü Mustafa Şen, Habertürk Haber Spikeri Veyis Ateş, İnternethaber haber portalı yazarı Süleyman Özışık, Rumeli TV Program Yapımcısı Süheyla Solak ile çok sayıda vatandaş katıldı. Katılımcıları, Kültür Merkezi girişinde engelli çocukların resim sergisi karşıladı.

 

 

Sevginin Engelleri Nasıl Aştığını Öğrendik

 

Sunuculuğunu oyuncu Şoray Uzun’un yaptığı etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Engelliler Komisyonu Başkanı Selma Doğan, açılışta yaptığı konuşmada komisyonun isminin Özel Çocuklar Komisyonu şeklinde değiştirilmesini önerdi. Doğan, “Biz, çocuklarımızın bir kısmıyla 3 senedir birlikteyiz. 2 senedir ve son bir yıldır çalışmalarımıza dahil olan çocuklarımız da var. Bu 3 yılda onlar bizim, biz onların hayatlarına dokunduk ve şunu anladık ki öğrenmenin yaşı yok. Biz onlarla çalışmalar yapıp onlara bir şeyler öğrettik ama inanın biz de onlardan çok şey öğrendik. Mesela engellerin aslında insanların düşünme şekillerinde olduğunu öğrendik, sevginin engelleri nasıl aştığını öğrendik. Bir insanın mutluluğunun her şeyinin tamam olmasıyla ilgili olmadığını o çocukların mutluluklarından öğrendik.” şeklinde konuştu.

 

ENGELLERİMİZ ENGEL folklor

 

Çocuğumun Yetenekli Olduğunu Öğrendim

 

Engelliler Komisyonu, engelli çocukların annelerinin düşüncelerini sinevizyon aracılığıyla paylaştı. Çocuklarının aldıkları eğitimle sosyal gelişiminin arttığını ve özgüven kazandığını belirten bir annenin “Çocuğumun yetenekli olduğunu bu çalışmalar sırasında öğrendim” ifadesi dikkat çekti.

 

 

Gönül Elleri Çarşısı Muhteşem İşlere İmza Atıyor

 

Gönül Elleri Çarşısı’nı “Göreve geldiğimde gerçekleştirdiğim ilk projem ve en keyif aldığım hizmet” şeklinde tanımlayan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Gönül Elleri Çarşısı, kadınların emeği ve bizim lojistik desteğimizle toplumun sosyal dezavantajlı her kesimine ulaşıyor. Gönül Elleri Çarşısı muhteşem işlere imza atıyor” dedi.

 

Kamu ve özel sektördeki çalışmaları Engelli Koordinasyon Merkezi çatısı altında buluşturacaklarını belirten Başkan Yazıcı, “Kamu kurumlarını engelsiz hizmet sunacak bir yapıya getirdik. Sosyal ve kültürel hayatta da engelli kardeşlerimizle beraber olmaya devam ediyoruz. Tuzla daha engelsiz ve engelli kardeşlerimizle birlikte daha güzel” şeklinde konuştu.

 

 

Elim ve Gönlüm Sizlerle

 

Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır da konuşmasında, Gönül Elleri Çarşısı’nı tebrik etti. Çalışır, “Komisyonun ismini değiştirdiniz ama Gönül Elleri’nin ismi çok güzel. Öyle güzel bir isim ki özverili, gönüllü, gözyaşına dokunan, sevgiye ortak olan bir duyguyu yaşatıyorsunuz. Benim de elim ve gönlüm sizlerle” dedi.

 

 

Önemli Olan Yürektir

 

Sanatçı Murat Göğebakan da selamlama konuşmasında “Yarın ne olacağını Allah bilir. Önemli olan yürektir. Birisinin fiziksel görünüşünü yadırgamak, kimsenin haddine değildir.” ifadesini kullandı. Göğebakan, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ve Kadın Kent Gönüllüleri’ne hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

 

 

Tuzla’da Sahne Engelleri Kaldıran Çocukların

 

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı Engelliler Komisyonu’na kayıtlı çocuklar, gösterilerine müzik korosunun Samanyolu şarkısını seslendirerek başladı. Etkinlik, 6 farklı drama, 6 halk oyunları gösterisi, pandomim gösterisi ile devam etti. Engellerini kültür ve sanat faaliyetleri ile ortadan kaldıran çocuklar, keyifli gösterilerini alkış yağmuru altında sürdürdü.

 

ENGELLERİMİZ ENGEL DEĞİLDİR -sadi-yazıcı

 

Başkan Yazıcı’dan Eşine Çiçekli Sürpriz

 

Çocukları yetiştiren öğretmenler Sibel Yaptı, Göksu Elbasan, Öner Yıldırım ve Hayrunisa Gönen’e emeklerinden dolayı plaket verilerek teşekkür edildi.

 

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Kadın Kent Gönüllüleri’ni temsilen eşi Dr. Fatma Yazıcı’ya ve Gönül Elleri Çarşısı Engelliler Komisyonu Başkanı Selma Doğan’a birer buket çiçek vererek teşekkür etti.

 

Tuzla Belediyesi Gönül Elleri Çarşısı 3. Geleneksel Engellerimiz Engel Değil gösterisi, GENAR Genel Müdürü Mustafa Şen’in sazı eşliğinde hep birlikte söylenen şarkılarla sona erdi.

 

 

 

 

Galeri
📆 15 Ocak 2014 Çarşamba 16:24   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR