MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Manşet, Toplum, Tuzla » Tuzla’da Sokak Hayvanları ‘Mama Otomatı’ ile Besleniyor
Tuzla’da Sokak Hayvanları ‘Mama Otomatı’ ile Besleniyor

Tuzla Belediyesi, sokak hayvanlarını beslemek için sunduğu hizmetlere bir yenisini daha ekledi. Hayvanseverlerin gönüllü desteği ve geri dönüşebilir atıklar kullanılarak sokak hayvanlarının su ve gıda ihtiyacının karşılanmasını amaçlayan ‘Mama Otomatı’ projesi uygulanmaya başladı.

 
Tuzla Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Tuzla Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü işbirliğiyle geri dönüşebilir atıklardan sokak hayvanlarını besleyen ve onlara su verebilen “Mama Otomatı” projesi geliştirdi. İlk örnekleri Şifa Kültür Merkezi, Doğa Koleji önü ve TOKİ Konutları’na konulan mama otomatları içine geri dönüşebilir atıkların atılmasıyla sokak hayvanları susuz ve mamasız kalmamış olacak. 2 hazneli olarak geliştirilen otomatlarda, pet şişe veya metal içecek kutularının otomata atılmasıyla hazneye mama dökülerek hayvanlar doyurulacak, pet şişedeki suyun otomattaki diğer hazneye boşaltılmasıyla da hayvanların susuz kalması önlenmiş olacak. Böylece geri dönüşüme de katkı sağlanmış olunacak.

Plastik Atıkların Kapakları da Ayrı Toplanacak


Tuzla Belediyesi, atıkların plastik kapaklarının da değerlendirilmesi amacıyla Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) ile protokol imzaladı. Mama otomatında kullanılan pet şişelerin kapakları da ayrı toplanacak ve toplanan plastik kapaklar, ihtiyaç sahibi engellilere verilmek üzere akülü veya manüel tekerlekli sandalye olarak değerlendirilecek.

Başkan Yazıcı: 3 Sosyal Sorumluluk Projesini Birlikte Gerçekleştiriyoruz


Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, uygulamanın 3 farklı sosyal sorumluluk projesini koordine eden örnek bir proje olduğunu söyledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Atıkların toplanması, sokak hayvanlarının beslenmesi ve ihtiyacı bulunan engellilere tekerlekli sandalye temininin sağlanması gibi çevreci ve sosyal konulara duyarlılığı arttıran 3 projeyi birlikte gerçekleştiriyoruz. Kamu ile gönüllülerin işbirliğini geliştiren bu uygulamanın ilçemizde önemli bir destek bulacağına inanıyorum” dedi.
Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, mama otomatının Tuzla sahil ve İstasyon Mahallesi Batakçalı Mevkisi’ne de konulacağını açıkladı.

📆 29 Şubat 2016 Pazartesi 10:40   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR