MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Kartal, Manşet, Toplum » Uğur Mumcu Anısına Fidan Diktiler
Uğur Mumcu Anısına Fidan Diktiler


Kartal Belediyesi, Aydos Ormanı’na 6 Bin Fıstık Çamı Dikti

Kartal’da düzenlenen Ağaç Dikim Şenliği’nde Kartal Aydos Ormanı’na 6 bin fıstık çamı dikildi. Etkinlikte Gazeteci Yazar Uğur Mumcu anısına da Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz bir fidan dikti.
Kartal Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Ağaç Dikim Şenliği’nde, Kartal Aydos Ormanı’nda 6 bin fıstık çamı toprakla buluştu. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve çok sayıda Kartallı’nın katıldığı etkinlikte vatandaşlar, belediye tarafından verilen fıstık çamı fidelerini dikti.

ugur-mumcu-anısına-fidan

Etkinlikte bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, 24 Ocak 1993 yılında bir suikast sonucu öldürülen Gazeteci Yazar Uğur Mumcu anısına bir fidan dikeceğini belirterek, “Bugün dikeceğimiz ağacın çok büyük bir önemi var geçtiğimiz yıllarda önündeki 20 yılı görebilen, yazabilen ve yazabildiği için yok edilen değerli yazarımız, bu bölgeye adını veren Uğur Mumcu’yu rahmetle anıyoruz ve anısına bir ağaç dikeceğiz” dedi.
Başkan Altınok Öz, Dışişleri Eski Bakanı İsmail Cem ve bir terör saldırısında hayatını kaybeden Diyarbakır Emniyet Eski Müdürü Gaffar Okkan anısına da birer fidan dikeceklerini de ifade etti.
Fidanını toprakla buluşturan bir vatandaş, “Ben 15 senedir bu bölgede oturuyorum. Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” derken, bir diğer vatandaş ise, “Çok güzel bir gün. Böyle anlamlı bir güne ortak olmak ve ağaçlara can vermek çok güzel bir şey. Toplumun bu konuda bilinçlenmesi ve bir adım atması çok güzel” diye konuştu.
Başkan Öz de vatandaşların yaşadığı bölge için fidan dikmelerinin mutluluk verici olduğunu belirtti.
Başkan Öz, daha sonra Uğur Mumcu anısına fidan dikti.

 

 

Galeri
Etiketler: , , ,
📆 24 Ocak 2014 Cuma 13:59   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR