MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Manşet, Toplum » Uğur Mumcu Harbiye’deki Anıtı Önünde Anıldı
Uğur Mumcu Harbiye’deki Anıtı Önünde Anıldı

21 yıl önce aracına yapılan bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu, Harbiye’deki Uğur Mumcu Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şişli ve Beşiktaş ilçe teşkilatlarının düzenlediği tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunulmasıyla başladı. Ardından konuşma yapan CHP Şişli İlçe Başkanı Veli Çelik, “Gazeteciler dünyanın her yerinde öldürülebilirler. Kimi zaman savaş muhabiridir, cephede vurulur. Kimi zaman doğal afeti ya da ayaklanmayı izlerken yaşamını yitirir. Kimi zaman bir darbe çatışmasında yaşamını yitirir. Kimi zaman tehlikeli bir gezide kaybolur. Ancak yaşamını bilinçle görevine adayan bir gazetecinin savaşta ölmesiyle bir cinayete kurban gitmesi arasında fark vardır. Bir ülkede gazeteci savunduğu fikirler yüzünden öldürülüyorsa, cinayet halka işlenmiş gibidir. Fikirleri yüzünden öldürülen gazeteciyi halktan koparmak, halkın düşüncesine sansür koymakla eş anlamlıdır. Gazetecinin bedenini yok etmek, okurun bedenine saldıran başka bir şey değildir. Bunun adı kurşunla sansürdür” dedi.

ugur-mumcu-harbiye

CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok ise “Yakın tarihimizin en karanlık günlerinden birini bugün yeniden yaşıyoruz. 21 yıl önce bugün dürüst, ilkeli ve onurlu bir gazeteci devlet eliyle öldürüldü. Ben bugün burada Uğur Mumcu yaşasaydı bu kara günlere böyle derdi diyemeyeceğim. Böyle bir klişe yaklaşımı söz hakkını ayıp edeceğimi düşünerek söylemeyeceğim. Ancak Uğur Mumcu, yaşamasaydı ne olurdu işte onu hepimiz deneyimimizle çok yakından biliyoruz. Elbette Uğur Mumcu’nun mezarında güller açacak. Elbette ‘Vurulduk ey halkım unutma bizi’ diyen Uğur Mumcu’yu unutmayacağız, unutturmayacağız, yaşatacağız ve onun ışığıyla aydınlanmaya devam edeceğiz” diye konuştu.İSTANBUL (İHA)

 

Galeri
📆 24 Ocak 2014 Cuma 16:23   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR