MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Eğitim, Genel, Manşet » UKRAYNALI ÇOCUKLARA MOBİL ANAOKULU
UKRAYNALI ÇOCUKLARA MOBİL ANAOKULU

FİDOL OKULLARI UKRAYNALI ÇOCUKLARIN YANINDA…

Kurulduğu günden beri, birçok sosyal sorumluluk projesine imza atan FİDOL OKULLARI, Ukraynalı çocukları unutmadı.

Finlandiya eğitim sistemiyle dikkat çeken ve merkezi Koşuyolu’nda bulunan Fidol Okulları’nın kurucusu eğitim uzmanı Faik Birgül, müjdeli haberi İngiltere’den verdi.

SINIRA MOBİL ANAOKULU

Fidol Okulları olarak, Türkiye’deki eğitim faaliyetlerinin yanı sıra (Ana okulu, İlkokul, Ortaokul) İngiltere’de de ACN&FEGA ismiyle, iş insanı Mehmet Nezir Korkut ortaklığında, dil eğitimi ve yurt dışı eğitim hizmetleri sunduklarını dile getiren Faik Birgül, Ukrayna’nın, Moldova sınırında hizmet verecek bir Mobil Anaokulu projesini hayata geçirmek için girişimlere başladıklarını açıkladı. Atatürk’ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sözünden aldıkları ilhamla Ukraynalı çocukların yanında olduklarına vurgu yapan Faik Birgül, Fidol Okulları olarak böyle bir karar aldıkları için çok mutlu olduklarını, ayrıca bir eğitimci olarak Ukraynalı çocukların yanında olacakları için de, çok heyecanlı olduklarını belirtti.

İşleri nedeniyle bir süredir İngiltere’de bulunan Fidol Okulları kurucusu Faik Birgül, yaptığı açıklamada; Türkiye’de hazırlanan TIR’ın yakında yola çıkacağını ve aileleriyle birlikte savaştan dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kalan 0/6 yaş arasındaki Ukraynalı çocuklara, Ukrayna-Moldova sınırında, Mobil Anaokulu hizmeti sunacaklarını müjdeledi.

İNGİLTERE’DE UKRAYNALI ÖĞRENCİLERE DİL KURSU VE ÖĞRENİM BURSU

Gerekli izinlerle ilgili yazışmaları İngiltere’den yürüttüklerini belirten Faik Birgül, hem Moldovalı hem de Türkiye’deki yetkililerle görüştüklerini, Mobil Anaokulu projesinin hemen ardından da İngiltere’de, Ukrayna’daki savaş nedeniyle göç etmek zorunda kalan öğrencilere, yaş sınırı olmaksızın, İngilizce dil eğitimiyle ilgili eğitim bursu vereceklerini ifade etti. 

📆 25 Mart 2022 Cuma 21:32   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR