MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » Ulu Camiler Bu Sergide
Ulu Camiler Bu Sergide

15 Temmuz Şehidi Mustafa Cambaz için hazırlanan “Ulu Camiler Fotoğraf Sergisi” ziyarete açıldı. Açılışta duygusal bir konuşma yapan şehidin oğlu Alparslan Cambaz: “Bu sergiyle babamın en büyük hayali gerçekleşti.” dedi.

 

 

Pendik Belediyesinin 15 Temmuz Şehidi Mustafa Cambaz için düzenlediği “Ulu Camiler Fotoğraf Sergisi ve Konferansı” Mehmet Akif Ersoy Sanat Merkezi’nde yapıldı. Program kapsamında Şehit Mustafa Cambaz’ın 2005 yılında Anadolu’nun dört bir yanında fotoğrafladığı “ulu camilere” ait fotoğrafların yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirildi. Sergiye, Şehit Mustafa Cambaz’ın çektiği ulu cami fotoğraflarının yer aldığı “Türkiye Ulu Camileri” Albümü Editörü Şaban Abak’ın yanı sıra şehidin eşi Semra Cambaz ve oğlu Alparslan Cambaz da katıldı. Katılımın yoğun olduğu sergi, Selçuklu Dönemi’nde yapılmış Cizre Ulu Camii’den Belek Gazi Dönemi’nde inşa edilmiş Harput Ulu Camii’ne kadar 56 fotoğrafıyla 28 Şubat’a kadar ziyarete açık kalacak.

“Muhteşem eserleri en güzel açıdan yansıtmış”

Sergideki fotoğrafları Cambaz ailesi ve Şaban Abak’la birlikte dikkatle inceleyen Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, şehide Allah’tan rahmet dileyerek “Muhteşem eserleri en güzel açıdan ve en iyi ışıktan yansıtmış. Bu estetik bakış açısını samimi bir ruhla ortaya koymuş. Bu nedenle Allah, kendisine şahadet nasip etmiş. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

“En büyük hayali gerçekleşti”

Sergi açılışı öncesi konuşan Şehit Mustafa Cambaz’ın oğlu Alparslan Cambaz, oldukça duygusal bir konuşma yaparak “Bu sergi, babamın en büyük hayaliydi; o hayal şimdi gerçekleşti. Sıra çeşmeler üzerine yaptığı fotoğraf çalışmasını tamamlamaya geldi. Bunu da ben tamamlayacağım, inşallah.” şeklinde konuştu.

Şehidin fotoğraflarıyla yeni kitaplar hazırlanacak

Sergi açılış sonrası Türkiye Ulu Camileri konusunda konferans veren Şaban Abak, Şehit Mustafa Cambaz’ın sanıldığı gibi yalnız fotoğrafçı değil, tam bir sanat tarihçisi olduğunu söyleyerek “Rahmetli, hangi eser hangi tarihe ait çok iyi bilirdi.” dedi. Türkiye Ulu Camileri Fotoğraf Albümünün ardından yeni kitaplar çıkaracaklarını belirten Abak: “Şehidin çektiği medreseler, darüşşafaka ve kervansaraylar ayrı kitaplarda toplanacak.” bilgisini verdi.

📆 13 Şubat 2017 Pazartesi 09:53   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR