MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Manşet, Pendik, Toplum » Ümmete Destek Gecesi’de binlerce Pendikliden dua.
Ümmete Destek Gecesi’de binlerce Pendikliden dua.

Pendik Genç Akademi Derneği’nin İHH ve Özgür-Der ile ortak düzenlediği “Ümmet’e  Destek Gecesi”ne katılan binlerce Pendikli,  Mısır ve Suriye’de  yaşanan acıların sona ermesi için hep birlikte dua etti.  Geceye Pendik Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin de katıldı.  
Program Hafız Ahmet Karabağ Hoca’nın kıldırdığı akşam ve hacet namazlarının ardından konuşmalara geçilmesiyle devdi. Mikrofon’a ilk geçen isim IHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım oldu, Ümmet bilincinin öneminden bahseden Bülent Yıldırım bu güne kadar tüm destek organizasyonlarına katılanlara teşekkür etti. IHH yöneticilerinden Av.Gülden Sönmez de bir konuşma yaparak, , Ramazan ayı’nda Mısırda bulunduklarını ve Rabiatül Adeviye meydanında yaşananları en yakından görenlerden biri olduğunu ifade etti. Sönmez, Mavi Marmara gazilerinden ve şehid düşen Esma Biltaci’nin babası olan Muhammed Biltaci’nin ümmet davası yolunda çektiği zorlukları katılımcılara aktardı.  Özgür-Der yöneticisi Hamza Türkmen konuşmasında yeni bir dayanışma platformu olan Rabia Platformundan ve birlik olmanın öneminden bahsetti.
Dilipak’ın konuşmasında sahneye sigara paketi yağdı
Gecenin son konuşmacısı olan Gazeteci Yazar Abdurrahman Dilipak gecenin temasına uygun olarak ümmet bilincinin öneminden bahsetti ve ardından ilginç bir konuya değindi;
Ülkemizin 2012’de 2 Milyar dolarlık yardım ile Dünya üzerinde en çok yardım yapan 4. ülke olduğunu belirten Dilipak ardından yıllık sigaraya harcanan paranın ortalama 25 Milyar dolar olduğunu aktardı. Konuşmasına “sizlerle küçük bir samimiyet testi yapmak istiyorum” şeklinde devam usta gazeteci yazar “şuan bu zehri kaç kişi cebinden sahneye fırlatır?” diye sordu, ve onlarca sigara paketi konuşma yapılan sahneye fırlatıldı. Dilipak’ın bu hareketi geceye katılan onbinlerden büyük alkış aldı.
Gece Grup Genç’in birbirinden güzel ezgi ve marşları ile devam etti.

📆 18 Eylül 2013 Çarşamba 10:48   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR