MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » Umut Treni Umut Olmaya Devam Ediyor
Umut Treni Umut Olmaya Devam Ediyor

Umut Treni Derneği Adı gibi Umut olmayı hedeflemiş bir dernek.

 

Umut Treni Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 08.5 2016 pazar günü Kartal Karayemiş Restoranda geleneksel yardımlaşma kahvaltısı düzenledi. Kahvaltı saygı duruşu ve İstiklal marşımız okunarak başladı. Anneler gününde denk getirilen kahvaltıda Başkan Burhan Güler tüm annelerin anneler gününü kutladı ve şunları söyledi;
”Eğer yüreğinizde vicdan, sevgi, empati, şefkat, hoşgörü gibi duygularınız varsa, siz yemek yerken başka insanların yiyemediğini- siz sıcacık evinizde otururken, başkalarının soğuktan ağladığını- sizin çocuğunuz okula giderken başkalarının gidemediğini- hastalandığınızda ilacınızı alabilirken, başkalarının ilaçsızlıktan acı ile kıvrandığını düşünmeden edemiyorsunuz.Yemek yerken kaşığımı ağzıma götürdüğümde kaç kere gözlerimin dolduğunu bilseniz şaşarsınız. Kahvaltımızı Anneler gününe denk getirmekteki amacımız.hem kaynaşmak, hem yardımlaşmak, hem de kahvaltının geliriyle pek çok ihtiyaç sahibi annemize; elit bir mekanda, elit bir hizmet ile  kahvaltı verebilmektir. Yüreğindeki sınırsız sevgi ve sabır ile; yanımızda, canımızda, yüreğimizde olan, annelerimize sizlerin sayesinde bir teşekkürdür
Bizim derneğimize benzer hayırlı işler yapan bir çok dernek ve kuruluşlar eminimki vardır onlarda birçok ihtiyaç sahibine yardım adına çeşitli etkinlikler yapıyorlardır Umut Treni Yardımlaşma Derneği öncelikle eğitime, engelli vatandaşlarımıza,yaşlılarımıza ve yardıma muhtaç çocuklarımıza.kan ihtiyacı olan hastalarımıza yardım elini uzatıyor.
Bu tip etkinliklerimize gelip katılamazsanız bile istediğiniz adette bilet alarak yardım etkinliklerimize sponsor olabilirsiniz ve gönüllü bizlerle beraber bu camiada yer alabilirsiniz. dedi”.
Konuşmasının sonunda Başkan Burhan Güler katılan konuklara teşekkür etti ve konuşmasını sonlandırdı

UMUT9

CHP İstanbul 1. Bölge Millet vekili aday adayı Sayın Hüseyin Tokay’da kahvaltıya katılan annelerekarahfil dağıtarak onların gönlünü hoş etti.
Dernek okullarda oyun evleri,Yaşlılara hizmet ve Trafik kazası geçirerek ayaralanmış ve tedaviye muhtaş durumu iyi olmayan vatandaşlara yardım,Doğuştan veya daha sonra herhangi bir sebepten dolayı engelli kalmış vatandaşlarımıza engelli arabası,Ülkemizin çeşitlli illerinde ve kasabalarında kütüphaneler açarak yararlı işler yapmaya devam ediyor.

 

Bu tip yardımları elbetteki tek başlarına yapmıyorlar gerek yurdumuzdan gerekse yurt dışından (Özellikle Almanya-Frankfurttan) duyarlı vatandaşlarımızın bağışlarının da çok büyük katkıları ile başarıyorlar.
Gönüllü üyelerininde bu anlamda çok faydalarını görüyorlar. Kahvaltıda Derneğe gönüllü üyelik yapan CHP Kartal İlçe Başkanlığı bir önceki dönem kadın kolları yönetiminde görev almış Sultan Mecit’e,Gülçiçek Çetin’e ve Gülizar Orakçıya Derneğe sağladıkları katkılardan dolayı birer plaket takdim edildi. Ayrıca yine kahvaltıda Engelli bir genç arkadaşımızın annesine de Plaket takdim edildi.
Kahvaltının sonunda birlik ve beraberliğin verdiği mutluluk katılımcıların gözlerinden okunuyordu.glzar abla
Bizlerde İstanbul34 gazetesi ailesi olarak bu güzide derneğe bir nebze katkıda bulunabildiysek ne mutlu umarım çorbaya bizlerde biraz tuz katabilmişizdir. Siz okuyucularımız adına Başta Başkan Burhan Güler’e ve Yönetimine çok teşekkür ederiz….
Haber-Foto: Nuray YILMAZ

UMUT2 UMUT3 UMUT4 UMUT6 UMUT7 UMUT8 UMUT9 UMUT10

Galeri
📆 09 Mayıs 2016 Pazartesi 19:14   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR