MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » UNUTULAN FİLOGRAFİ SANATI KARTAL’DA HAYAT BULUYOR
UNUTULAN FİLOGRAFİ SANATI KARTAL’DA HAYAT BULUYOR

Unutulmaya yüz tutmuş Filografi Sanatı, Kartal’da yeniden canlanıyor. Filografi sanatçıları Serpil Karabıyık ve Emine Solak, eserlerini Kartal Belediyesi yeni hizmet binası sergi salonunda Kartallılar için sergiliyor. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Fügen Mavi, CHP Meclis üyesi Kemal Uyan ve Kartal Belediyesi çalışanlarının da katıldığı serginin açılışına Kartallı vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Çivilerin arasından tellerin geçirilmesi yöntemiyle objelere estetik görünüm kazandırılan Filografi Sanatı’nda, belli örgü teknikleri kullanılarak hat yazıları, simetrik desenler ve amblemler pano haline getirilebiliyor. Tasarlanmış bir motifin veya desenin ahşap malzeme üzerinde çivi ile çakılıp arasından çeşitli renklerde iplik veya teller geçirilerek farklı motif veya desenlerin ortaya çıkarılması ile oluşan bir sanat olan Filografi, günümüzde yeteri kadar uygulanmadığı için giderek yok olmakta.

Hobi olarak başladığı Filografi Sanatı’nda zamanla kendini geliştiren ve 4 yıldır bu sanatı uygulayan Serpil Karabıyık ve Emine Solak kardeşlerin kendi elleriyle yaptıkları hat yazıları, simetrik desenler çok sayıda değişik motif ve amblemleri yansıtan yüze yakın tablosu bulunuyor. Çivi ve telin maharetli ellerde şekillendiği filografi çalışmalarının yer aldığı sergi, Kartal Belediyesi yeni hizmet binasında 17 Mart’a kadar sergilenecek. Sanatçı Serpil Karabıyık kendilerine bu sanatı sergileme imkânı sunduğu için Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’e teşekkür ederek, belediye çalışmalarında başarılar diledi

📆 14 Mart 2014 Cuma 12:42   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR