MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » “Üreten Maltepe” için ilk adım atıldı
“Üreten Maltepe” için ilk adım atıldı

MATAŞ’ın ilk halı ve tekstil atölyesi açıldı
Maltepe Belediyesi iştiraki olan MATAŞ’ın (Maltepe Sağlık Turizm Eğitim Otopark Temizlik İnşaat San. Tic. A.Ş.), ilk halı ve tekstil atölyesi Zümrütevler Mahallesi’nde törenle hizmete açıldı.
Zümrütevler Mahallesi Emek Caddesi’nde bulunan atölyenin açılış töreninde konuşan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, tüketen değil üreten bir toplum oluşturmanın önemine dikkat çekerek, “Burası bir ilk adım. Bundan sonra yapılacak çalışmaları sizler takip edeceksiniz. Maltepe’de gençlerimize, kadınlarımıza yani geleceğimize yatırım yapmak istiyoruz. Neye ihtiyacınız varsa belediye olarak eksiklerinizi karşılayacağız.

 

Buranın takipçisi olup büyütecek olanlar sizlersiniz” dedi. Kılıç, Maltepe’de siyasi düşünce, dil, din, ırk, mezhep ayırımı yapmadan hizmet anlayışıyla yola çıktıklarını belirterek, “İnsana hizmete edersek, Hakk’a hizmet ederiz düşüncesindeyiz. Ele ele vererek eksiklerimizi gidereceğiz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından atölyenin açılış kurdelasını Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ekber Asker, Maltepe Belediye Meclis üyesi Hüseyin Bingöl, CHP Maltepe İlçe Başkanı Hasan Solmaz, MATAŞ A.Ş. Genel Müdürü Metin Mehti Yalçın, Zümrütevler Mahallesi Muhtarı Serkan Aslan ile birlikte kesti. Kılıç ve beraberindekiler daha sonra atölyeyi ziyaret ederek, atölye eğitmenlerinden bilgi aldı ve çalışanlarla sohbet etti.
HALI VE TEKSTİL ÜRETİMİ YAPILACAK
Maltepe Zümrütevler Mahallesi’nde Emek Caddesi’nde bulunan MATAŞ Halı ve Tekstil Atölyesi, 200 metrekarelik kapalı alanda 25 işçiyle üretim yapacak. Atölyede, 2 hocanın eş güdümünde, 8 usta, 8 stajyer yetiştirecek ve tamamen kadın emeğiyle üretim yapacak halı atölyesi bulunuyor. Atölye, 7 adet makinayla 1 ustabaşının yönetiminde 6 kişiyle üretim yapacak tekstil atölyesini de bünyesinde barındırıyor.

Etiketler:
📆 26 Aralık 2014 Cuma 11:16   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR