MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Gençlik, Genel, İlçeler, Manşet, Toplum, Üsküdar » ÜSKÜDAR İNOVASYON MERKEZİ BAŞVURULARI İÇİN SON GÜNLER!
ÜSKÜDAR İNOVASYON MERKEZİ BAŞVURULARI İÇİN SON GÜNLER!

Üsküdar Kaymakamlığı, Üsküdar Belediyesi ve Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığında yürütülen “Üsküdar İnovasyon Merkezi Projesi” kapsamında 2016 Bahar Dönemi “Uygulamalı Temel Mekatronik Eğitimi” 22 Şubat 2016 da başlayacaktır.

İstanbul Kalkınma Ajansı hibe desteğiyle geçtiğimiz yıl Üsküdar Kaymakamlığı ve Üsküdar Belediyesi girişimleriyle, Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hayata geçirilen projeyle gençlerimize yönelik “Uygulamalı Temel Mekatronik Eğitimler verilmeye başlanmış, 80 gencimiz bu eğitimlerden faydalanmıştı.

Projemiz kapsamında önümüzdeki eğitim döneminde de (2016 Bahar Dönemi) yine 25 gencimize uygulamalı mesleki eğitimlerin verilmesi planlanmıştır. Bu eğitimlerden faydalanmak isteyen gençlerimiz için başvuru kayıtları alınmaya başlanmıştır. Başvuru kayıtları 4 Şubat 2016 tarihinde tamamlanacaktır.

 

Nasıl başvuru yapacağım?
Kursiyerler merkezimizin internet sitesi (www.uskudarinovasyonmerkezi.org) üzerinden başvuru formunu doldurarak başvuru yapacaklardır.
Gelen başvurular üzerinden aday kursiyerler belirlenecek, teknik öğretmenlerimiz tarafından yapılacak mülakat sonrasında 25 kursiyer belirlenecektir.

Merkezimizde verilecek eğitimler nelerdir?
1-S7-300 PLC Eğitimi
2-PLC’li Fabrika Otomasyonu Eğitimi
3-Pnömatik/Hidrolik Eğitimi
4-Mikrodenetleyici Eğitimi

Bu başlıklar altında toplam 296 saat eğitim verilecektir.

Kimler başvuru yapabilir?
– 18-30 yaş aralığında,
– Mesleki Eğitim Merkezilerinin, Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin, Meslek Yüksek Okullarının, Teknoloji Fakültelerinin ya da Mühendislik Fakültelerinin; Otomasyon, Mekatronik, Kontrol, Elektrik, Elektronik, Makine dal/alan/bölüm ve programlarından birinde okumak ya da bunlardan birinin mezunu olmak.
– Mesleğin gerektirdiği işleri ve yeterlikleri yapacak bedensel ve fiziksel özelliklere sahip olmak.

Eğitimler nerede, kimler tarafından düzenlenecek?

Eğitimler Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri Alanı binasında olacaktır. Okulumuzda görev yapan 4 teknik öğretmenimiz derslere girecektir.

Eğitim Süresi ve saatleri ?
Eğitimlere 29 Şubat 2016 tarihinde başlanılması ve 14 Haziran 2016 tarihinde bitirilmesi planlanmaktadır.
Pazartesi-Salı 18.00-21.40 arası 5’er ders saati Cumartesi 09.00-16.50 arası 10 ders saati (Haftada 20 ders saati)
4 ay süresince toplam 296 saat eğitim verilecektir.

Üsküdar İnovasyon Merkezi niçin kuruldu?
Günümüzde teknolojiye ayak uyduran endüstride, mekatronik sistemleri tanıyan ve bu sistemleri tasarlayıp kurulumuna kadar işin içerisinde olabilecek kalifiye eleman ihtiyacı artmıştır. Ancak kişilerin mekatronik sistemler üzerinde uygulama imkânı bulması gerçekten zor ve pahalıdır. Üsküdar İnovasyon Merkezinde gençlerimize mesleki bilgilerinin uygulamalı olarak geliştirilmesine yönelik endüstrideki sistemlere benzer eğitim setleri üzerinde eğitim verilmektedir. Bu sayede mekatronik sektöründe çalışmak isteyen, alanla ilgili bilgisi olan ancak uygulamalı eğitim alma fırsatı bulamamış öğrenci ya da mezunların bu eksikliklerinin giderilmesine destek olmaktadır. Dolayısıyla okullardan endüstride iş hayatına geçişte bir oryantasyon merkezi rolünü üstlenmiştir.

📆 02 Şubat 2016 Salı 10:37   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR