MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Üsküdar Üniversitesi Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü kuruldu.
Üsküdar Üniversitesi Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü kuruldu.

Üsküdar Üniversitesi Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü kuruldu. Enstitü Müdürü Prof.Dr. Sevil Atasoy, vizyon ve misyon açısından ülkemizdeki bir ilki hedeflemekte olan enstitüde yedi farklı programla hemen her lisans dalından mezun olana uluslararası kalitede lisansüstü eğitim ve öğretim verileceğini söyledi. Prof.Dr. Atasoy, “Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü suç önleme ve suç analizine odaklanarak özellikle kadına ve çocuğa karşı şiddetin önlenmesi ve suçun öngörülmesi konularını ele alacaktır”dedi.

 

Üsküdar Üniversitesi Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü, 9 Nisan 2016 tarihinde kuruldu. Enstitü başkanlığına, Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı, bugüne kadar adli bilimler alanında önemli çalışmalara imza atan Prof. Dr. Sevil Atasoy atandı.

 

Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü’nün vizyon ve misyon açısından ülkemizdeki bir ilki hedeflediğinin altını çizen Prof. Dr. Atasoy, yedi farklı programla hemen her lisans dalından mezun olana uluslararası kalitede lisansüstü eğitim ve öğretim vermeyi amaçladıklarını söyledi. Suç önleme ve suç analizine odaklanarak, özellikle kadına ve çocuğa karşı şiddetin önlenmesi ve suçun öngörülmesi konularını ele alacaklarını vurgulayan Prof.Dr. Atasoy şunları söyledi:

 

“Bağımlılık ve Adli Bilimler Enstitüsü, Adli Kimya ve Toksikoloji, Adli Moleküler Biyoloji, Adli Genetik, Olay Yeri ve Kriminalistik, Adli Bilişim ve Dijital Deliller, Adli Psikoloji ve Davranış Delilleri, Suç Önleme ve Analizi programları ile ülkemizin adalet hizmetleri, bağımlılık ve suç önleme konularında temel gereksinimlerini karşılamak; birey, aile ve toplumun mağduriyetini engellemek, suçu ve suçluyu kuşkuya yer bırakmayacak biçimde modern teknolojilerle kanıtlayabilmek, bu alanlarda yeni teknolojiler geliştirmek ve ülkemizi dışa bağımlı olmaktan çıkartacak bilimsel araştırmalar yapmak için ileri düzey bilgi, anlayış ve beceri ile donanmış uygulayıcı, eğitici ve araştırmacı adli bilimcilerin yetiştirilmesi amaçlamaktadır.

Bu programlara:

Hukuk Fakültesi – Fen Fakültesi (Biyoloji, Kimya, Matematik, İstatistik, Fizik) – Eczacılık Fakültesi, Mühendislik Fakültesi (Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Biyo-mühendislik, Endüstri Mühendisliği, Gıda Bilimleri ve Mühendisliği, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümleri)- Veteriner Fakültesi (Temel ve Klinik Öncesi Bölümler) – İlahiyat Fakültesi(Temel İslam Bilimleri Bölümü) – Eğitim Fakültesi (Eğitim Bilimleri Bölümü) – Hemşirelik Fakültesi – Sağlık Bilimleri Fakültesi (Hemşirelik Bölümü, İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü, Sosyal Hizmet Bölümü) – Mimarlık Fakültesi (Şehir ve Bölge Planlama Bölümü) – Spor Bilimleri Fakültesi (Spor Yöneticiliği Bölümü), İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (Psikoloji, Sosyoloji Bölümleri) mezunları başvurabilecektir.”

📆 18 Mayıs 2016 Çarşamba 13:11   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR