MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Eğitim, Manşet, Sancaktepe, Toplum » Uygulamalı Girişimcilik Kursu Mezunlarını Verdi
Uygulamalı Girişimcilik Kursu Mezunlarını Verdi

Sancaktepe Belediyesi Mutlu Evler Merkezi’nin, KOSGEB ile birlikte başlattığı ‘Uygulamalı Girişimcilik Kursu’ ikinci grup mezunlarını verdi.
Sancaktepe Belediyesi ve KOSGEB işbirliği ile ikincisi gerçekleştirilen‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ 19 Aralık Perşembe günü sona erdi. 9 Aralık Pazartesi günü Genco Erkal Kültür Merkezi’nde eğitime başlayan kursiyerler eğitimin bitmesiyle kursa pastalarla veda edildi.
Daha önce işyeri olmamış şartı aranan programla kendi işini kurmak isteyen ev hanımlarına, öğrencilere, engellilere ve girişimcilere yeni fırsat oluşturan girişimcilik kursu sonunda KOSGEB tarafından sınav yapıldı. Sınav sonunda başarı gösteren kursiyerlerle 30 bin TL geri ödemesiz veya 70 bin TL faizsiz kredi verilecek.
Kursiyerlerden 45 yaşında ki Erzurumlu Ülkü Karlıbel, Erzurum da pansiyon şeklinde bir öğrenci yurdu açmayı düşündüğünü belirtti. 2,5 yıl sonra emekli olacağını söyleyen Karlıbel,” KOSGEB’den haberim yoktu o şekilde bu işi kendim açsaydım yetersiz bilgime göre kısıtlı bir bütçeyle açardım. Şimdi ise daha bilinçli ve profesyonel olarak standartlara uygun bir şekilde açacağım” dedi.
Bir başka başarılı kursiyer olan 37 yaşında ki Isparta doğumlu Halil Kırlı ise, sanat galerisi açmayı düşündüğünü söyledi. Kırlı;“Yıllardır bu işteki edindiğim bilgi birim ve tecrübelerimi kendi işimde kullanmak istedim ve yerli sanatçıların resimlerini telif haklarını da alarak dijital baskı olarak satabileceğim, ayrıca ayna ve çerçeve işleri de yaparak bir galeri açmayı düşünüyorum. Kendi imkânlarımla daha küçük ölçekli ve kısıtlı bir işletme açacakken KOSGEB sayesinde daha profesyonel bir sanat galerisi açacağım” şeklinde konuştu.

 

📆 20 Aralık 2013 Cuma 16:18   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR