MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE KARTAL’DA MASAYA YATIRILDI
UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE KARTAL’DA MASAYA YATIRILDI

Kartal Belediyesi ve Kartal Cemevi Vakfı’nın birlikte düzenlediği “Uyuşturucu Madde ile Mücadele Paneli”, Kartal Esentepe’de bulunan Cem Vakfı’nda düzenlenen panelle masaya yatırıldı. Panele, Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Kartal Cemevi Vakfı Başkanı İsmail Saçlı, Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Dr. Dilek Kars, Kartal Belediye Meclis Üyeleri, CHP Kartal Kadın Kolları Başkanı Refika Öztürk, CHP Kartal Gençlik Kolları Başkanı Tolga Gökçe, CHP Kartal İlçe yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

 

 

 

Kartallılar tarafından yoğun ilgi gören panelde konuşan Kartal Cem Vakfı Kadın Kolları Başkanı Hatice Sarıbal, herkesin uyuşturucu maddeye karşı bilgilenmesi ve çocuklarının bu illete bulaşmaması için önlem alması gerektiğine dikkat çekti. Sarıbal, düzenlenen panelle ilgili, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ve Kartal Belediye çalışanlarına teşekkür etti.

 

 

 

Daha sonra kürsüye çıkan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer ise sorumluluk konusuna değinerek “Yaşadığımız ortamdaki sorumluluklarımızı unutmamalıyız. Kartal Belediyesi olarak biz çalışmalarımızda sadece asfalt, yol gibi yapılması zorunlu olan şeylerle değil sosyal sorumlulukla ilgili yaptığımız projelerle hizmet vermeye çalışıyoruz. Geçtiğimiz dönem tamamlamış olduğumuz 230 proje ile ‘Önce insan’ dedik ve demeye devam ediyoruz. İnsanın insan olma değerlerine sahip olmasını sağlayamazsanız toplumda yozlaşarak var olan şeyler sizin de kapınızı çalar. Günümüzde uyuşturucu, ilkokul çocuğuna kadar inmiş durumda ve çocuklarımızı bu illetten korumamız lazım. Aynı apartmanda oturduğumuz insanları, kapı komşularımızı tanımıyoruz. Yaşayan her bireyin kendine ait bir dünyası var. Bireyler, yanındaki insanlarla, yakın olduğu insanlarla, ailesiyle iletişim ve etkileşim içinde değil. Bireysel ve bencil yaklaşımları çoğaltıyoruz. Yaşamımızdaki gerçekleri kavramıyoruz, sorunları kolay çözümlerle geçiştiriyoruz. Konuşmaktan öte bu sorunları sahiplenmeliyiz. Şu anda burada dinlediğimiz şeyler hakkında daha çok bilgi sahibi olmak için araştırmalı ve bu bilgileri herkese ulaştırmaya çalışmalıyız” dedi.

 

 

unnamed

Panelde katılımcıların sorularını yanıtlayan Uzman Klinik Psikolog Aslı Taş Kayabaş da

 

 

uyuşturucu bağımlılığının nasıl başladığını, uyuşturucu kullanan bireyin nasıl bir süreçten geçtiğini ve nelerin sonucunda ilk kullanımın gerçekleştiğini anlattı. Ailelerin farkında olmadan çocuklarını uyuşturucu maddeye nasıl özendirdiğine değinen Kayabaş, ebeveynlerin çocuklarını yetiştirirken yaptıkları yanlışlar hakkında bilgi verdi. Uyuşturucu maddenin merakla başlayıp ölümle bittiğini vurgulayan Kayabaş, son zamanlarda gündemde olan ‘Bonzai’ ve ‘Jamaika’ isimleriyle bilinen bazı kimyasal uyuşturucu maddelerin insan vücudundaki etkilerinden bahsederek içlerinde fare zehiri gibi birçok ölümcül madde bulunduğunu söyledi. Bireylerin çocuklarını takip etmeleri gerektiğini belirten Kayabaş, ebeveynlerin, çocuklarının yakın çevresindeki insanları tanımaları ve arkadaşlık yaptığı insanlar hakkında bilgi sahibi olmaları gerektiğinin altını çizdi. Özellikle aile içinde sorun yaşayan çocukların, bu sıkıntılardan kurtulmak için birçok uyuşturucu maddeye çok ucuz ve kolayca ulaşabildiğini belirten Kayabaş, aileleri, çocuklarına örnek bir yaşam sergilemeleri ve çocukları ile konuşarak onlarla doğru bir iletişim kurmaları yönünde uyardı. Kayabaş, özellikle aile içinde yaşanan her türlü olumsuzluk durumunda çocuğa ‘ Sana asla sırt çevirmeyeceğim’ mesajının samimi şekilde verilmesi gerektiğini söyledi.

 

 

Panelin sonunda Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz adına Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Fethi Gürer, Psikolog Aslı Taş Kayabaş’a katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Galeri
📆 03 Aralık 2014 Çarşamba 15:29   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR