MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » Venedik Uluslararası Forumu’nda Pendik Konuşuldu
Venedik Uluslararası Forumu’nda Pendik Konuşuldu

Pendik Belediyesi, alanındaki örnek çalışmalarıyla ilçeyi uluslararası arenada temsil etmeye devam ediyor. Belediye son olarak Venedik Belediyesi’nin davetlisi olarak bu yıl ikincisi düzenlenen Venedik Uluslararası Forumu’nda yer aldı.  

 

“Bin Şehir, Milyonlarca Vatandaş:  Geleceğimiz İçin Bir Vizyon” konulu Uluslararası Forum’un ikincisi Venedik’in ev sahipliğinde gerçekleşti. Dünyanın çeşitli yerlerinden belediye başkanlarının arasında bir diyalog ve münazara ortamı kurmayı amaçlayan foruma, Pendik’in yanı sıra Monaco, Fransa’dan Bordeaux ve Strazburg, Almanya’dan Leipzig, Belçika’dan Gent, Yunanistan’dan Korfu ve Heraklion, Bosna Hersek’ten Saraybosna, Ukrayna’dan Kharkov ile ABD’den New York Belediyesi’nden başkan ve temsilciler katıldı.

Venedik Belediye Başkanı Luigi Brugraro, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada “Bu toplantı, birbirimizi doğrudan tanımamızı, fikir alışverişi yapmamızı ve şehirlerimizde her birimizin uyguladığı çözüm ve stratejileri paylaşmamızı sağlamaktadır. Şu an yaptığımız çalışmanın gelecek yıllarda ne kadar başarılı olduğunu göreceğiz.” diye konuştu.

Panelde Pendik’in katı atık yönetimi anlatıldı

Forum kapsamında düzenlenen panelde belediyelerin alanındaki örnek çalışmaları ele alınarak her yönüyle değerlendirildi. Örnekler; kent güvenliği, hareketlilik, katı atık yönetimi ile kentsel yapılaşma üzerine gerçekleştirildi. Pendik Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Hakkı Aysan da ilçede kentsel atık yönetiminin nasıl gerçekleştirildiğine yönelik bir sunum yaptı. Panele katılan tek ilçe belediyesi olan Pendik’in katı atık yönetiminin gerçekleştirilmesine yönelik çalışmaları diğer katılımcılardan takdirle karşılandı.

Forum, Avrupa ve Amerika’daki belediyelere uluslararası arenada en iyi çalışmalarını sunma ve diğer örnekleri tanıma fırsatı sağlıyor.  Bu yılki forumda katılımcılar, Fransa şehirlerinin çevreyi kirletmeyen ulaşım ve park sistemini ve farklı ulaşım çeşitlerini nasıl bir araya getirdiklerini, Yunan şehirlerinin turizm yönetimini iyileştirmeye yönelik kararlı adımlarını ve Venedik ile New York Belediyelerinin katı atık yönetimindeki çalışmalarını da görme şansı buldu.

 

 

 


📆 29 Eylül 2017 Cuma 14:49   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR