MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Manşet, Toplum » Viyana’da Suriyeli Aktivistlere Destek
Viyana’da Suriyeli Aktivistlere Destek

Resmi bir ziyaret için Avusturya’nın Başkenti Viyana’ya gelen Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin,  Viyana Stefandom Meydanı önünde Avusturya polisinden alınan resmi izinle Putin ve Esad karşıtı eylem yapan özgür Suriye aktivistlerine destek verdi.

 

Başkan Kenan Şahin göstericileri görür görmez yanlarına giderek eylem hakkında bilgi aldı. Eline Özgür Suriye bayrağı alarak sallayan ve aktivisitlere destek veren Şahin, yaptığı açıklamada Suriye’de çok açık bir katliamın yaşandığına dikkat çekerek milletçe verdiğimiz desteğin gurur verici olduğunu söyledi.  Şahin şöyle konuştu:

“Suriye’de çok açık bir katliam yaşanıyor. Öncelikle Esad’ın,  ardından Putin’in devam ettirdiği katliama maalesef diğer global Dünya da hem açık,  hem de gizli destek veriyor. Son olarak Halep’te masum insanlar katledilirken, hastaneler vuruluyor, pazar yerleri vuruluyor. Dünya kirli hesaplar adına burada yaşayan insanların katledilmesine göz yumuyor.Viyana’da Suriyeli kardeşlerimiz, ‘Suriye’ye özgürlük’ diye bir eylem yapmışlar. Bu eylemi görünce mutlaka destek vermemiz gerektiğini düşündük.”

Göstericiler, Suriye’de Esad, Putin ve DEAŞ askerleri tarafından işkence gören sivillerin durumuna dikkat çekmek için işkence gören insanları temsili şekilde canlandırarak  tiyatral bir gösterisi de sahneledi.

📆 09 Mayıs 2016 Pazartesi 10:07   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR