FREKANS İHALESİ DİJİTAL DÖNÜŞÜMDE TÜRKİYE’Yİ İLERİ TAŞIYACAK
25 Ağustos 2015 – Türkiye’nin Dijital Dönüşümü’ne liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, yeni nesil genişbant teknolojilerindeki global deneyimini Türkiye’ye taşımaya hazırlanıyor. Halihazırda 5 kıta ve 12 ülkede 4.5G olarak adlandırılan IMT Advanced hizmetlerini sunan Vodafone’un Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, yarın (26 Ağustos) Ankara’da yapılacak frekans ihalesini değerlendirdi:
“Vodafone Grubu olarak, dünyada yeni nesil genişbant teknolojilerinin gelişimine liderlik eden operatörlerden biri olarak faaliyet gösteriyoruz. Türkiye’de Kasım 2013’te ilan ettiğimiz ‘Dijital Dönüşüm Hareketi’mizin ana eksenlerinden birini bu teknolojilerin yaygın olarak kullanılması oluşturuyor. Bu çerçevede önemli yatırımlar yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Mobil iletişimi 3G’nin en az 10 katı hıza taşıyacak olan 4.5G’ye geçmeye ve en ileri mobil genişbant teknolojisini sunmaya hazırız. Bu kapsamda, 26 Ağustos’ta yapılacak frekans ihalesinin genişbant teknolojilerindeki global birikimimizi Türkiye’ye taşımak için önemli bir fırsat olduğuna inanıyor ve ihale gününü heyecanla bekliyoruz. Tüketicilerimize uluslararası standartlarda en kaliteli hizmeti sunmamızı sağlayacak en uygun frekansları almayı hedefliyoruz. Vodafone olarak, önceki genişbant teknolojilerde olduğu gibi 4G ve üstü teknolojilerde de Türkiye pazarına yön veren operatör olmayı ve abonelerimize ilk günden itibaren son teknolojilerle hizmet sunmayı sürdüreceğiz.”
Öğüt: İhalenin kazananı Türkiye olacak
Tüm dünyada genişbant erişim teknolojilerinin yaygınlığı ve kullanım yoğunluğunun uluslararası sıralamalarda ülkelerin gelişmişlik göstergelerinden biri olarak kabul edildiğine dikkat çeken Öğüt, şunları kaydetti: “Yeni frekanslar, yeni yatırımların da önünü açacak, ek istihdam yaratacak ve en önemlisi, ülkemizin Dijital Dönüşüm sürecini hızlandırarak dijitalleşmede öncü ülkeler arasında yer almamızda etkili olacak. Türkiye’nin Dijital Dönüşümü’nü hızlandıracağına inandığımız bu ihale, ülkemizde önemli bir ihtiyaç olan genişbant atılımının gerçekleşmesinde rol oynayacak. Genişbant yatırımı ile Türkiye dijital ekonomi liginde önemli rekabet fırsatı yakalayacak. Dolayısıyla, 26 Ağustos 2015, Türkiye’nin dijital tarihinde bir dönüm noktası olacak ve ihalenin esas kazananı tüm Türkiye ve elbette tüketicimiz olacak.”
Nisan 2016’da hizmete sunulacak
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından 26 Ağustos’ta yapılacak 4.5G ihalesi, BTK toplantı salonunda saat 10.30’da gerçekleştirilecek. İhaleye çıkılacak 20 ayrı frekans paketi üzerinden 1 Nisan 2016’dan itibaren yeni teknolojiyle hizmet sunumuna başlanabilecek. Yetkilendirme süresi, 30 Nisan 2029’a kadar devam edecek. İhale sonrasında söz konusu frekanslar kullanılarak tüketicilere 5G de dahil yeni teknolojiler sunulabilecek.
Bir yanıt yazın