MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Kartal, Manşet, Politika, Toplum » YALÇINKAYA’dan KAYA gibi sözler
YALÇINKAYA’dan KAYA gibi sözler

CHP Kartal Belediye Başkan Aday Adayı Av.Mustafa Yalçınkaya basınla bir araya geldi.Basın toplantısında,aday olup Kartal Belediyesi Başkanı olursa yapacakları ve mevcut Belediye Başkanı hakkında  çarpıcı açıklamalar da bulundu.
YALÇINKAYA’DAN SERT AÇIKLAMALAR…
Mevcut Belediye Başkanı Sayın Altınok Öz başarılı bir Başkan olsaydı biz aday olmazdık diyerek sözlerine başlayan Av.Mustafa yalçınkaya “Altınok Öz’ün ne siyasi ne de sosyal anlamda yeterliliği var. Yeryüzünde en son yapacağı meslek politika ve Belediye Başkanlığı olması lazım”dedi.
Bu basın kahvaltısı aslında gecikmiş bir kahvaltıdır fakat aday olmaya karar verdiğimizden bu yana ve aday adaylığımızı açıkladığımızdan günden itibaren çalışmalarımıza başladık ve hiç durmadan çalışıyoruz ve bu yüzden sizlerle bir araya gelme işimiz biraz ertelendi.
KARTAL BELEDİYESİ İYİ YÖNETİLMİYOR.
Gazetecilerin Kartal Belediyesi ve uygulamaları hakkındaki sorularını cevaplayan Av.Mustafa Yalçınkaya şu ifadelerde bulundu. Yalçınkaya Kartal belediyesinin bir CHP Belediyesi olmasına rağmen Kartal için son dört yılın bir kayıp olduğunu ve Altınok Öz’ün yeryüzünde en son yapacağı mesleğin politika ve belediye başkanlığı olması lazım dedi. Ne siyasi anlamda yeterliliği var, ne de sosyal anlamda yeterliliği var. O bakımdan insanlara inanamadı. insan sevgisi, insan inancı, insanlara itimat edemeyişiyle, insanlarla bir şeyi paylaşamazsanız idareci olamazsınız” dedi.
Yalçınkaya konuşmasının devamında “Sayın Başkanın bu konuda eğitim ve alt yapısı yok. Bu hataların hepsi ayrı ayrı yanlı ve ayrı ayrı hata. Ama bunu partiye mâl etmek mümkün değil, sayın başkan parti dışında biliniyor, parti geleneği bilmiyor, politikayı hiç bilmiyor. O nedenle Cumhuriyet Halk Partisi’nin her ne kadar bayrağı orada olsa da, Cumhuriyet Halk Partisi burada son dört yılı kayıp olarak geçirdi. İnşallah bundan sonraki süreçte ben ya da başka arkadaşım kim olursa olsun bu olayı parti üstünlüğüne, parti saygınlığına ve demokrat ölçülerin esas alındığı bir Kartal’da yapılması gerektiğine inanıyorum. Önce kaybolan yıllarımızı telafi etmek için çok çalışmalıyız” şeklinde konuştu.
KİMSENİN ADAMI DEĞİLİM
Aday adayı olmaya karar verdiğimde sadece Kartal’a hizmet etmek fikriyle yola çıktım.Ne Partimden nede başka biryerden birileri benim aday olmam konusunda fikir beyan etmedi bu yüzden çok rahat ifade edebilirimki, tamamen kendi isteğimle aday adayı oldum. 15 yaşından bu yana siyasetin içindeyim. Partimin geleneğini yapısını biliyorum.Sol gelenekten geliyorum,Avukatlık yapıyorum ve mesleğimde yeterince zaman harcadığımı düşünüyorum yılların birikimlerini,tecrübelerimi Kartal ve Kartal halkı için harcamak adına aday adayı oldum.Etnik köken,dil,din,ırtk gözetmeksizin evrensel bir dünya görüşü ile Kartal’da hiç bir aç,hiç bir işsiz,hiç bir mağdur bırakmamak adına aday oldum.
KARTAL BELEDİYESİNİN ŞİRKETLERİ KARTAL İÇİN BİR ŞANS.
Kartal Belediyesinin şirketleri var buda Kartal için çok büyük bir şans,Ak Parti bunu başardı ve toki,kiptaş gibi Belediyeye ait şirketlerden çok büyük paralar kazandı. Aslında Ak Partinin uyguladığı bu proje bizden alınmıştır. Belediyeler Devletin küçültülmüş şeklidir. Yıllar önce yapılması planlanan bu projeyi Ak Parti CHP’den önce davranıp hayata geçirmiştir ve ciddi karlı yatırımlar yapmıştır,fakat yine o Ak Parti bu karlı yatırnların dan elde ettiği rantı Halk’ına değil kendine kullanmıştır. Belediyecilik sistemini biliyorum ve Kartal’da ekonomik açıdan bu sorunu çözeceğim ve Kartal Belediyesine ait şirketlerden çok ciddi gelirler elde edip Kartal yararına kullanacağım.

yalçınkaya-2
ELDEN GELEN ÖĞÜN OLMAZ ,ZATEN ODA VAKTİNDE GELMEZ.
Sadece sol oylaramı güveniyorsunuz,yoksa diğer kesimlerdende oy alabileceğinize inanıyormusunuz sorusuna Mustafa yalçınkaya şöyle cevap verdi.
Elden gelen öğün olmaz, zaten oda vaktinde gelmez. Tabiki öncelikli sol oylara güveniyorum ,fakat Türkiye’de %30-35 lik bir küskün kitle var ve şu anki siyasette bulunan partileri protesto ediyorlar ben bu oylarada talibim.Gezi olayları şunu gösterdiki mevcut hükümetin bu sefer işi gerçekten çok zor karşılarında gençler ,genç nesil var düne kadar bizler önde gençler bizim arkamızda yürürdük ama bugün gelinen nokta gösteriyorki artık bizler gençliğin arkasından gideceğiz.
BELEDİYE BAŞKANI OLDUĞUM GÜN TAŞERON SÖZLEŞMELERİNİ İPTAL EDECEĞİM.
Eğer aday olurda Kartal belediye Başkanı seçilirsem yapacağım çok şeyler var Kartal için.
-İlk yapacağım icraat Taşeron firmaların sözleşmelerini iptal edeceğim.
-Sanat İnsandan önce gelmeyecek benim Kartal’ımda aç ,işsiz,mağdur insanlar var ise ben Belediyenin paralarını heykellere yatırmayacağım.
-Hanımlar için değişik projelerim yok ama onlar bizden taleblerde bulunurlarsa eğer onların    önünü kesmeyeceğim.
adaylığım netleştiğinde ileriki günlerde tüm projelerimi sizlerle paylaşacağım diyerek sözlerini noktalayan Av.Mustafa yalçınkaya basın mensuplarına teşekür ederek toplantıyı bitirdi.

Galeri
📆 19 Ekim 2013 Cumartesi 16:48   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR