MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » “YAŞAR NE YAŞAR NE YAŞAMAZ” ADLI TİYATRO OYUNU KARTAL’DA SAHNELENDİ
“YAŞAR NE YAŞAR NE YAŞAMAZ” ADLI TİYATRO OYUNU KARTAL’DA SAHNELENDİ

“YAŞAR NE YAŞAR NE YAŞAMAZ” ADLI TİYATRO OYUNU KARTAL’DA SAHNELENDİ

 

Kartal Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün Nisan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Kartal Belediye Tiyatrosu öğrencileri tarafından “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” adlı oyun sahnelendi.

 

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nde Kartallı tiyatroseverlerle buluşan oyun, izleyenlerin beğenisini topladı. Aziz Nesin’in kaleme aldığı oyun, Erdal Yıldırım yönetmenliğinde Kartal Belediye Tiyatrosu 2. Sınıf öğrencileri tarafından sahnelendi. Etkinliğin sonunda, oyuncuların performansı ayakta alkışlandı.

 

Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz; Yaşar’ın hapse girmesinden sonra mahkûm arkadaşlarına hayat hikâyesini anlatmasıyla başlar. Yaşar, gelir düzeyi düşük; ama çok iyi bir ailenin çocuğudur. Devlet, Yaşar Yaşamaz’ın bir ölü olduğunu söylemektedir. Ama yine de askerlik görevini yerine getirir. Yaşar, nüfus kâğıdı çıkaramaz ve olaylar hem güldürücü hem de düşündürücü şekilde gelişir. Bu olaylar dizisi, Yaşar’ın anlatımı ve ara ara yaşadıklarının kendi gözünden tasviri ile tam da hantal bürokrasiyi anlatmaktadır.

 

Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu

 

Kartal Belediye Tiyatrosu Oyunculuk ve Drama Okulu’nun eğitim programı, her sene Ekim ayında başlayıp Haziran ayında sona eriyor. Belediye Tiyatrosu’nda ilk yıl “Farkındalık”, ikinci yıl ise “Farkındalıkları Kullanma” eğitimi veriliyor. Oyunculuk eğitiminde; “Diksiyon”, “Beden Dili”, “Sahne Bilgisi”, “Geleneksel Türk Tiyatrosu”, “Tiyatro Tarihi”, “Rol Alıştırmaları” ve “Dramaturji” dersleri okutuluyor.

Galeri
📆 26 Nisan 2017 Çarşamba 10:40   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR