MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Toplum, Yazarlar » “YAŞAYAN SOKAK ETKİNLİĞİ” İLE HER YAŞTAN MAHALLELİ FİKİRLERİNİ SUNDU
“YAŞAYAN SOKAK ETKİNLİĞİ” İLE HER YAŞTAN MAHALLELİ FİKİRLERİNİ SUNDU

 

 

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün öncülüğünde kurulan TAK (Tasarım, Araştırma, Katılım) Kartal tarafından, Atalar Mahallesi Atalar Caddesi’nde “Yaşayan Sokak” etkinliğinin ikincisi gerçekleştirildi.

 

Atalar Mahallesi’nde ikincisi gerçekleştirilen “Yaşayan Sokak” etkinliğine her yaştan mahalleli yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte Atalar Caddesi konu alındı. Atalar Caddesi’nin nasıl olması gerektiği, yapılacak yeniliklerin neler olması gerektiği konusunda mahalleli fikirlerini sundu. Çok sayıda mahallelinin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlikte “Toplama (+) ve Çıkarma (-)” yöntemi kullanıldı. Bu yöntemle mahalle sakinlerinin sorunlarının ve beklentilerinin toplanması, öncelikli sorunların ve çözüm önerilerinin çıkarılması, (-) mahalleli ile tasarımcıların sorunlara çözüm bulması amaçlandı. Belirlenen sorunlar daha sonra tasarımcılar ile tartışılarak, prestij caddeleri için genel ilkeler belirlenecek ve Kartal’da prestij caddeleri bu ilkeler doğrultusunda düzenlenecek.

Yaşayan Sokak; TAK Kartal tarafından kamusal alan tasarımı sürecinde yeni yaklaşımlar, yöntemler ve ilkeler geliştirmek için kurgulanmış bir programdır. Bu programın temel amacı; sokak kullanıcıları, farklı disiplinlerden tasarımcılar ile yerel yöneticilerin katılımcı ortamlarda bir araya gelerek ortak sorunları belirlenmesi ve bu sorunlara tasarım yoluyla çözümler getirilmesidir. “Yaşayan Sokak” programıyla beklenen, Sosyal Etki Tasarım sürecinin araştırma, katılım ve tasarım aşamalarını dikkate alarak hem sokakta hem de atölyede yapılacak çalışmalarla yeni bir kullanıcı yaklaşımı geliştirmektir. Ayrıca kullanıcıları tanımak, nasıl hissettiklerini ve nelerden motive olduklarını öğrenmek kullanıcıların ihtiyaçlarını belirlemek, araştırma aşamasını yaratıcı fikirlerle birleştirmek ve katılımcı ortamlarda uygulama odaklı taktiksel çözümler üretmek de beklentiler arasındadır.

Galeri
📆 04 Mayıs 2017 Perşembe 22:07   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR