MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Pendik, Toplum » Yaşlıların Duasını Alan Hizmet
Yaşlıların Duasını Alan Hizmet

Pendik Belediyesinin tek başına yaşayan yaşlılara yönelik başlattığı hizmet, gönülleri fethetti.  Bakıma ihtiyaç duyan ve evlerine sıcak yemek götürülen yaşlı vatandaşların şimdi de evleri tepeden tırnağa temizleniyor.

 

Yeni başlatılan “Evde Temizlik Hizmeti” Projesi, yalnız yaşayan ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğünde kaydı bulunan yaşlı vatandaşların yüzünü güldürüyor. Belediye Aşevinden sıcak yemek götürülen yaşlıların evleri de artık belediye tarafından temizlenmeye başlandı. Proje kapsamında ekipler, banyosundan mutfağına kadar köşe bucak temizledikleri evlerin halı ve koltuklarını da sonsistem makinelerleyıkıyor.Evler, hizmet öncesi ve sonrasında Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri tarafından da denetleniyor. Her gün bir veya iki vatandaşın evine giden ekipler, 20 günde bir de hizmeti tekrar edecek.

Osman Dede’nin yüzü güldü

Ertuğrulgazi Mahallesi’ndeki kira evinde tek başına yaşayan 76 yaşındaki Osman Günal,  bugüne kadar hiç evlenmemiş. Yaşlılık maaşıyla geçinmeye çalışan Osman Günal’ın günlük yemeği de Pendik Belediyesi tarafından getiriliyor. Ancak evinin temizliğini yapmakta zorlanan Osman Günal’ın kapısını çalan ekipler,  baştan aşağıya evini temizleyerek halı ve koltuklarını da yıkadı. Çalışmayı büyük bir mutlulukla izleyen Osman Günal: “Evim mis gibi kokuyor.” diyerek teşekkür etti.

70 yıllık evli çift

Velibaba Mahallesi’nde 70 yıllık evli olan Süleyman ve Nevzat Dernekbaş’ın evi de temizlik hizmeti götürülen yerler arasında. 84 yaşındaki Süleyman Dernekbaş, 20 yıldan beri felç olan eşi Nevzat Hanım’a baktığını belirterek “Çocuklarımızın her biri hem uzakta hem de onlar da artık 60 yaşın üstünde ve hasta olduğu için bize fazla destek olamıyor. Evin ufak tefek işlerini görüyorum; ama ağır işleri yapamıyorum.  Bu hizmet bizi çok memnun etti. Evimizin temizliğini fazlasıyla yaptılar.” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

85 yaşında tek başına yaşıyor

Evine temizlik ekiplerinin gittiği Halise Lermioğlu ise Yayalar Mahallesi’nde evinde yalnız yaşıyor.  85 yaşındaki Halise Hanım, 30 yıl önce trafik kazasında eşini kaybetmiş. Çoklu organ bozukluğu nedeniyle neredeyse hareket etmekte zorlanan Halise Hanım, yemeklerinin Pendik Belediyesi Aşevi’nden geldiğini belirterek “Şimdi de temizliğime geldiler. Allah, Pendik Belediyesinden razı olsun.” dedi.

 

 

📆 21 Eylül 2017 Perşembe 16:33   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR