MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Toplum » YENİ ADLİ YIL BAŞLADI
YENİ ADLİ YIL BAŞLADI

KARTAL ANADOLU ADALET SARAYI’NDA YENİ ADLİ YILIN AÇILIŞ TÖRENİ YAPILDI

 

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda adli yılın açılış töreni yapıldı. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın ev sahipliği yaptığı törene Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü temsilen Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt katılarak hukukçuların adli yılını kutladı.

 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’ın ev sahipliği yaptığı törene Kartal Kaymakamı Cemil Aksak, askeri erkân, Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ü temsilen Av. Hüsnü Yeşilyurt, Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun, İstanbul Bölge Adliyesi Başsavcısı Hadi Salihoğlu, Bölge Adliye Mahkemesi Başkanı Hayri Kaynar, ilçe emniyet müdürleri, Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Onur Temurlenk, sivil toplum örgütlerinin başkanları, hâkimler, savcılar, avukatlar ve çok sayıda davetli katıldı. İstanbul Anadolu Adalet Sarayı’nda 2017-2018 adli yıl açılış töreni, şehitler adına saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene Başkan Altınok Öz’ü temsilen katılan Kartal Belediye Başkan Yardımcısı Av. Hüsnü Yeşilyurt, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar’la sohbet ederek hukukçuların adli yılını kutladı.

 

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Uçar, törende yaptığı konuşmada, “Son zamanlardaki olayları iyi okuyamazsak, geçmişteki saldırıların aynıyla devam ettiğini göremeyiz. Uluslararası platformlarda Türkiye aleyhine başlatılan karalama kampanyaları, Türk mahkemelerince terörist kabul edilen ve bu konuda haklarında hüküm verilenlerin, medeni dünyanın temsilcisi olduğunu iddia eden ülkelerde üst düzey itibar görmeleri, güney sınırlarımızda komşu ülkelerde başlatılan iç karışıklık ve savaşlar, bu ülke halklarının çoluk çocuk demeden ölüme terk edilmeleri, sömürge zihniyetinin bu coğrafya insanına rahat vermeyeceğinin göstergesidir. Kumpas dosyaların hazırlanması ve hepsinin üstünde 15 Temmuz hain darbe girişimi, oyunun bitmediğini, perdenin kapanmadığını göstermektedir. Bizim de yargı mensupları olarak milletimize karşı vazifemiz, hızlı ve adil kararlar vermektir. Adli yılın tüm hukukçulara ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Galeri
📆 05 Eylül 2017 Salı 15:35   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR