MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Kartal, Manşet, Politika, Toplum » Yeni Parklar Kartal’ın çehresini değiştiriyor.
Yeni Parklar Kartal’ın çehresini değiştiriyor.

Kentsel gelişim ve yerinde dönüşüm projelerinin yanı sıra sosyal projeleri ile de Kartal’a yeni bir çehre kazandıran Kartal Belediyesi, ilçede parklara büyük önem veriyor. Kişi başına 6.02 metrekare yeşil alanın düştüğü Kartal’da, son 5 yılda yapılan 52 adet yeni parkla birlikte toplam park sayısı 151’i buldu.

Kartal Belediyesi bir yandan yeni parkların yapımına devam ederken diğer yandan da parkların revize çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Kartal parkları çocukların yanı sıra, yaşlılara dinlenme imkanı verirken spor tutkunlarına da spor yapma olanağı sağlıyor. Kartal Belediyesi’nce Yakacık Yeni Mahalle Yakakent Caddesi yanına yapılmakta olan yeni park projesi de Mart ayının son haftasında hayata geçirilerek Kartal’a yeni bir soluk kazandırılacak.

443.293 bin nüfusun olduğu Kartal, 2.668.961 m2 hem aktif, hem pasif yeşil alana sahip. Kartal Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince, bir yandan parkların revize çalışmaları sürdürülürken, diğer yandan Kartal’a yeni parklar kazandırılıyor. Kartal Belediyesi parkları revize ederken parkların daha modern bir görünüme sahip olmasını sağlıyor. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz ilçede sık sık gerçekleştirdiği bölge ziyaretlerinde parkları dolaşarak eksiklikleri yerinde inceliyor.

Kartal Belediyesi Yakacık Yeni Mahalle Yakakent Caddesi yanına yapılmakta olan 2 bin m2 alan üzerine

kurulu parkta, normal ve engelli vatandaşların rahatlıkla gezebileceği yol ve alanlar, teras, piknik alanları, 1 adet şelale ve havuz, çocuklar için 3 ayrı oyun grubu, çocuklar için örümcek tırmanma ağı, teleferik, kaya bahçesi ve doğal tepecik, kayrak taşı yürüme yolları ve koşu parkuru yer alacak. Park otomatik sulama sistemi (spring sulama sistemi ve damlama sulama sistemi) ile sulanacak.

Kartal Belediye Başkanı Op Dr. Altınok Öz, Kartal halkının rahat bir nefes alabilmesi için ve spor yapma olanaklarının arttırılarak vatandaşların sağlıklı bir yaşam sürmelerini amaçladıklarını belirtti. Başkan Altınok Öz, “Kartal Belediyesi olarak daha önce çok kötü ve bakımsız durumda olan bu alanı ele alarak modern bir park yapılması talimatını verdik.

Burada vatandaşlarımızın oturup dinlenebilecekleri oturma grupları, engelli vatandaşlarımızın rahat edecekleri alanlar, çocuklarımız için çok fonksiyonlu oyun grupları, şelale, havuz, piknik alanları, koşu parkuru gibi gerçekten sıra dışı çok güzel bir park yapıyoruz. Bu bölgemizin ihtiyaçlarından biri olarak gördüğümüz bu çalışmayı kısa zaman içinde tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Burada yapılmakta olan parkımızın, sosyal yaşam şekliyle huzur veren bir park olacağı kanısındayım. Kısa bir zaman içinde tamamlanarak hizmete girecek. Bölge halkımıza hayırlı olsun” dedi.

📆 03 Mart 2014 Pazartesi 09:55   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR