MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » YENİ YIL GELİYOR DEĞİLDİR ASLINDA…!
YENİ YIL GELİYOR DEĞİLDİR ASLINDA…!

Benim için “Yeni yıl geliyor” değildir aslında “Yeni yıl bitiyordur”. 31 aralık 2016 gecesi yatmamla, 01 ocak 2017 sabahı kalkmam arasında bir değişiklik olmamıştır.
Gün sabah olunca o günü bitti sayarım. Hafta, pazartesi olunca hafta gitti derim Ay, ilk haftaya ulaşınca ay bitter. Yıl Ocak olunca yılı da bitti kabul ederim.. İşte her insanın bir günü, bir haftası, bir ayı, bir yılı iyi kötü böyle bitip gider.
Değişiklikse istediğim beklediğim yeni bir yıldan , yasakların kalkması,insanların birbirlerine sevgiyle saygıyla yaklaşması,çevrede dertsiz tasasız insanlar. Bunların olması için niye yılın bitmesini bekliyoruz.. Zaten memnunsak her şeyden, 2017 ’den neden bu kadar çok şey bekliyoruz?Her yeni yıl yeni ümitlerin düşlendiği yıl oluyor. Ama sadece `düşlerdeki dünya` olarak hayallerde kalıyor.Sadece istemekle, umut etmekle, yeni yıldan bişiler beklemekle geçiyor.
Yine savaşlar oluyor.Yine açlıktan , trafik kazalarından, hastalıklardan insanlar ölüyor.İşsizlik yine var.

 

Yine hırsızlık, cinayet, ölümler, intiharlar gazetenin ilk sayfalarında yer alıyor.Yeni yılda ailesinden bir pc hediye alan bir bisiklet alan çocuklar, diğer tarafta okul çantası kalemi defteri olmayan çocuklar. Yani dünyanın her hangi bir yerinde evsiz, yurtsuz, yuvasız kalmış bir anneye, babaya, çocuğa yeni yıl ne anlatabilir ki. Havai fişekler yerine füzeler, bombalar düşen insanlar ne düşünüyordur acaba yeni yılla alakalı. Çocuğunun karnını doyuracak yoksun bir baba için ne anlamı var yeni yılın bir çocuğuna bir bardak süt verememiş bir anne için yeni yıl, eski yıl ne farkeder? Dünyada her gün açlıktan, soğuktan, hastalıktan, terörden ölen binlerce insanın ölümü mü kutlanıyor.?Bunlar bitti derseniz tamam herkes kutlasın sevinsin dans etsin oynasın.
Zamanlarını en kötü şekilde kullananlar, en çok, zamanın kısalığından şikayet edenlerdir diyor, la Buruyere Bir yılın değerini anlamak için, final sınavını geçememiş bir öğrenciye sor. *Bir ayın değerini anlamak için erken doğum yapmış bir anneye sor. *Bir haftanın değerini anlamak için haftalık bir gazetenin editörüne sor. *Bir saatin değerini anlamak için buluşmak için bekleyen aşıklara sor. *Bir dakikanın değerini anlamak için treni, otobüsü veya uçağı kaçıran birine sor. *Bir saniyenin değerini anlamak için bir kazadan sağ çıkmış birine sor. *Bir milisaniyenin değerini anlamak için olimpiyatlarda gümüş madalya kazanmış birine sor. *Vakit kimse için beklemez. Sahip olduğun her dakikanın kıymetini bil. Onu bazı özel kişilerle paylaştığında değerini daha iyi bileceksin.

Dileklerimin gerçekleşmediği sadece düşlerde kaldığı bir yılı bırakıp , yine aynı sıkıntıların yaşandığı bir yıla sevinerek giremiyorum.
Yeni bir yılı sadece hayal ediyorum. İçinde sevginin olduğu, gerçek dostlukların olduğu, kavganın ve her türlü insanlık dışı tavır ve davranışların yok olduğu, açlıkların, sefaletlerin, eğitimsizliğin olmadığı , savaşın olmadığı, çocukların annesiz babasız olmadığı, bir yılı sadece hayal ediyorum. Yeni bir yıl düşlüyorum. Dünyada kimsenin katledilmediği, açlıktan ölmediği savaşların bitip tükendiği, herkesin birbirine saygı sevgi ile baktığı yeni bir yılı sadece hayal ediyorum umud ediyorum…
Saygılarımla
NuRAY YILMAZ.

📆 16 Aralık 2016 Cuma 13:23   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR