MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Alt Manşet, Genel, Manşet, Toplum » Yeryüzü Doktorları Azez’de klinik açtı
Yeryüzü Doktorları Azez’de klinik açtı

Suriyeli mültecilere sağlık hizmeti götürmeye devam eden Yeryüzü Doktorları, sağlık hizmetlerinden yoksun 10 bin kişinin sığındığı Azez’deki Haremeyn Kampı’nda klinik açtı.

 

Suriye’nin Halep Bölgesi’nden göç ederek Türkiye sınırındaki Haremeyn Kampı’na sığının 10 bin Suriyeli göçmenin imdadına Yeryüzü Doktorları yetişti. Temiz su, altyapı, hijyen ve sağlık hizmetlerinden yoksun kampta Yeryüzü Doktorları, birinci derece sağlık hizmeti veren bir klinik açtı. Yeryüzü Doktorları Kliniği, Haremeyn Kampı’ndaki tek sağlık kliniği olması bakımından çok önemli bir görev üstlenmiş oldu.

Bir doktor ve hemşirenin görev yaptığı kliniğe günde 100 hasta geliyor. Klinikte aynı zamanda ücretsiz eczane hizmeti de sunan Yeryüzü Doktorları, bölgeye ilaç gönderimlerini de sürdürüyor. Azez’deki Haremeyn Kampı’nda yaşayanların çoğunluğu; Kadınlar, yaşlılar ve çocuklardan oluşuyor. Suriye’deki son olaylardan sonra Azez bölgesine 50 bin Suriyeli göç etmiş ve 9 kampa sığınmıştı. Haremeyn Kampı Türkiye sınırına en uzak kamp olması nedeniyle, mülteciler, sağlık hizmetlerinden yoksun ve çok zor şartlar altında yaşıyordu. Bölgede açılan tek klinik olan Yeryüzü Doktorları Azez Kliniği, sunduğu sağlık hizmeti nedeniyle bölge haklı için büyük önem taşıyor.

Yardımlar artarak devam edecek

Yeryüzü Doktorları Derneği Başkanı Dr. Yahyahan Güney, Azez Kliniği’nin Haremeyn Kampına sığınan 10 Bin sığınmacı için büyük bir önem taşıdığını belirterek, kliniğin çok hızlı bir şekilde hizmete girdiğini söyledi. 2011 yılının Mart ayından itibaren Suriye’ye yardım götürdüklerini ifade eden Güney, “Hem Suriye içinde hem mültecilerin sığındığı bölgelerde hem de Türkiye’deki kamplarda ilk günden beri Suriyelilere sağlık hizmeti götürmeye devam ediyoruz. Türkiye’nin doğusuna ve batısına göç eden mülteciler için devam eden sağlık hizmetlerinin yanı sıra Bayırbucak bölgesindeki Yamadı Hastanemiz de sağlık hizmeti vermeye devam ediyor. Son olarak Azez bölgesindeki Haremeyn kampında ihtiyaç üzerine bu kliniği açtık. Yardım çalışmalarımızı bundan sonra da artırarak sürdüreceğiz” dedi.

📆 04 Mart 2016 Cuma 21:37   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR