MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Dünyadan, Manşet, Toplum » Yeryüzü Doktorları Somali’de Sağlık Meslek Yüksek Okulu açıyor
Yeryüzü Doktorları Somali’de Sağlık Meslek Yüksek Okulu açıyor

Yeryüzü Doktorları Somali’de Sağlık Meslek Yüksek Okulu açıyor
Somali Sağlık Eğitimi Sistemi Güçleniyor

2011 yılından itibaren Somali’ye sağlık yardımları gerçekleştiren Yeryüzü Doktorları bölgede sağlık altyapısının geliştirilmesi için de çalışmalarını sürdürüyor. Somali’de ilk Tıpta Uzmanlık Sınavı’nı gerçekleştirerek uzman hekim eğitimini başlatan Yeryüzü Doktorları şimdi de İbn-i Sina Sağlık Meslek Yüksek Okulu Projesi ile Somali’de sağlık çalışanları eksikliğinin giderilmesi için tarihi bir adım atmış olacak.

İbn-i Sina Sağlık Meslek Yüksek Okulu Projesi 24 Ekim 2013 tarihinde Benadir Üniversitesi Rektörü Prof. Abdirisak Dalmar ve Yeryüzü Doktorları Başkanı Dr. Kerem Kınık tarafından imzalanan protokol ile resmiyete kavuştu. İbn-i Sina Sağlık Meslek Yüksek Okulu (İbn-i Sina School of Health Professions) Somali’nin başkenti Mogadişu’da, Yeryüzü Doktorları, sağlık bilimleri eğitimi alanında bölgenin en önde gelen üniversitesi olan Benadir Üniversitesi ve TİKA birlikteliğiyle, yardımcı sağlık personeli yetiştirmek üzere 2 Kasım 2013 tarihi itibari ile öğretime başlayacak.

Eğitimlere ilk etapta öncelikler göz önüne alınarak sadece Laboratuvar Teknisyenliği, Hemşirelik ve Ebelik bölümleri ile başlanacak. 100 öğrenci ile başlanması düşünülen ilk eğitim yılının ardından Anestezi Teknikerliği, Radyoloji Teknikerliği, Diş Teknikerliği, Eczacı Kalfalığı ve Göz Teknikerliği bölümlerinin de açılması planlanıyor.

Yeryüzü Doktorları’nın 2011 yılından itibaren çeşitli branşlarda uzman doktor grupları gönderdiği Somali’de tıp eğitimi 1996 yılında başlayan iç savaş sürecinden sonra büyük bir sekteye uğradı. 10 milyona yaklaşan nüfusu ile Somali, uzman doktor ve kalifiye sağlık çalışanı bulma konusunda çok büyük sıkıntılar çekiyor. Somali’de sağlık altyapısının kendine yeten bir hal alabilmesi amacı doğrultusunda Sağlık Meslek Yüksek Okulu projesi bölgede büyük önem taşıyor.

Yeryüzü Doktorları Şifa Hastanesi ve Fiqi Foundation Hastanesi’nde Benadir Tıp Fakültesi’nden yeni mezun olmuş öğrencilere Radyoloji, Dahiliye, Genel Cerrahi, Ortopedi, Pediatri, Kulak Burun Boğaz ve Kadın Hastalıkları ve Doğum alanlarında da staj programları sağlanacak.

📆 01 Kasım 2013 Cuma 11:01   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR