MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Maltepe, Manşet, Toplum » Yılın Annesi’nden Maltepe’ye teşekkür!
Yılın Annesi’nden Maltepe’ye teşekkür!

 Oğlunun katilini attığı bir tokat ile affederek dünya kamuoyunun dikkatlerini üzerine toplayan İranlı kadın Samareh El Nezhad, kendisini ‘Yılın Annesi’ seçen Maltepelilere teşekkür etti.

Maltepe Belediyesi, düzenlediği Anneler Günü etkinliği ile dikkatleri üzerine topladı.

Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapılan Anneler Günü etkinliğine davet edilen İranlı kadın Samareh El Nezhad, sağlık sorunları nedeniyle doktorların izin vermemesinden dolayı Türkiye’ye gelemedi.

GEZİ PARKI ANNELERİ ADINA

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın ev sahipliğinde düzenlenen Anneler Günü etkinliği, Milletvekili Şafak Pavey tarafından hazırlanan Gezi Parkı Anneleri video gösterimiyle başladı. Daha sonra Gezi Parkı protestolarında çocuklarını kaybeden anneler adına, yine aynı olaylarda hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş’ın acısına dayanamayarak hayata veda eden annesi Fadime Ayvalıtaş anısına kızı Gül Ayvalıtaş’a Adalar Belediye Başkanı Atilla Aytaç tarafından çiçek verildi.

ANNELER, AYNI DUYGULARI YANSITIR

Günün önemine ilişkin bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, anneleri tanımlamak için ‘sevgi, şefkat, merhamet ve yücelik’ gibi sözcüklerin yetmeyeceğine işaret etti. “Doğanın en üretken varlığı olan kadın, anne olabilme özelliği ile tanımlanamaz bir değere ulaşır” diyen Başkan Kılıç, Hz. Muhammed’in “Annene hizmet et; çünkü cennet annelerin ayakları altındadır” ve Mustafa Kemal Atatürk’ün “Kadının en büyük vazifesi; analıktır” sözleriyle pekiştirdiği konuşmasında “Hangi coğrafyada olursa olsun, dili, dini, ırkı ne olursa olsun, annelerin acıları ve çocuklarına olan şefkatleri aynı duygularla yansır. Hem Gezi Parkı anneleri hem de İranlı anne Samareh El Nezhad, bunun en iyi örnekleridir” dedi.

DİBİNDE AF BULUNAN UÇURUM

Yılın Annesi Samareh El Nezhad’ı etkinliğe davet ettiklerini ancak sağlık sorunları nedeniyle kendisinin Türkiye’ye gelemediğini de belirten Ali Kılıç, “Bir anne yüreği, dibinde her zaman af bulunan bir uçurumdur. İşte saygıdeğer Samareh El Nezhad’ın davranışı. Oğlunun katilini bir tokat atarak affetti ve asılmaktan kurtardı” şeklinde konuştu.

MALTEPELİLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Yapılan telefon görüşmesinde Türkiye’ye gelemediği için üzgün olduğunu belirten Samareh El Nezhad, kendisine verilen ödülün ‘uluslararası dayanışma ve hoşgörü’ amacı taşımasını istedi. Sağlık koşullarının düzelmesi halinde Maltepe’ye gelerek Ali Kılıç ile tanışmak istediğini de belirten Samareh El Nezhad, bütün annelerin Anneler Günü’nü kutlarken, Maltepelilere teşekkür etti.

Samareh El Nezhad’ın ödülünü Başkan Ali Kılıç’tan alan İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçiliği kültür Ataşesi Hasan Şabani de “Samareh El Nezhad’ın Maltepe’ye gelebilmesi için büyük çaba sarf ettik ancak, son sözü doktorları söyledi. Samareh hanım, yüreği acıyla dağlanan anneleri bir araya getirdiği için, Maltepe Belediye Başkanı Sayın Ali Kılıç’a teşekkür etti” ifadelerini kullandı.

Maltepe Belediyesi, Anneler Günü’nde ilçedeki annelere çiçek sundu, babet ve şal hediye etti.

📆 12 Mayıs 2014 Pazartesi 10:55   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR