MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, Manşet, Toplum » ” YOK ARTIK NE DERSEN DE AMA HAİN DİYEMEZSİN”
” YOK ARTIK NE DERSEN DE AMA HAİN DİYEMEZSİN”

On beş yıllık Refah Partisi Ve Ak Parti iktidarının ardındanCHP’li bir aday Kartal Belediye Başkan’ı oluyordu.
Beklenmeyen bir şeydi o anki siyaset için bu. Ak Partililer bile şaşkınlık içerisindeydiler nasıl olabilirdiki böyle bir şey Ak Parti kazanması lazımdı.

Ama kazanamamıştı Ak Partili aday hemde fark yiyerek ile kaybetmişti seçimi.
Op.Dr Altınok Öz , Kartal’lıların Başhekim, Doktor olarak tanıdığı Siyaset sahnesinde pek görmedikleri bir isimdi.
Başka bir açıdan düşünecek olursak eğer CHP’nin o dönemde adeta bir cesaret örneği göstererek siyasi açıdan hiç tanınmamış bir isimi Altınok Öz’ü aday göstermişti ve seçimleri kazanmıştı. CHP Parisinin Kartal’da var olan 50-60 BİN oyuna Altınok Öz ismiyle 70 Bin oy daha eklemişti.
Tam yedi yıldır Kartal’da Belediye Başkanlığı yapan sayın Öz defalarca eleştirildi, hakkında haberler yapıldı,iyi şeyler de yazıldı ama bir o kadarda eleştiri dolu haberler yapıldı.
Yapılacak tabiki , kimse dört dörtlük değildir muhakkak. Ama son zamanlarda hakkında çıkan iddialar yok artık dedirtecek cinsinden.
Hani şu malum ”Fetö örgütüyle” bağlantısı varmış yönünde iddialarla dolu haber varya işte o haber yok artık dedirtiyor insana.
Bu iddialar la dolu haber yayımlanalı neredeyse bir ay olacak. O günden bu yana ben olaylara müdahil olmadım , dışarıdan gözlemledim ve Kartal halkı arasında ve kamuoyunda yankı uyandıran konuşmaları kafamda derledim toparladım ve şu kanıya vardım.

kartalda-binlerce-vatandas-30-agustos-zafer-bayramini-zafer-yuruyusu-ile-kutladi-23 Altınok Öz’e ne dersen de ama bir Hırsız diyemezsin , iki Vatan haini diyemezsin.
Evet Kartal Halkının çoğunluğu bunu söylüyordu, Sadece Başkanı seven veya ona yakın olan isimler demiyordu bunu, sadece CHP’ye oy verenler de değildi bunu diyenler, her partiden , her görüşten insanlar söylüyordu bunu.
Bende diyorum ki yok artık be arkadaşım…!!! O kadarda değil.
Tamam kimse dört dörtlük değil , herkesin muhakkak hataları vardır,
de Sayın Başkan sen Kartal’ı iyi yönetemiyorsun de,
de Sayın Başkan Kartal’ın eksikleri var de ,
O ilçeyle kıyasla , bu ilçeyle kıyasla ama geldiği günden beri Cumhuriyete, Atatürk’e bukadar sahip çıkan birine hain deme olurmu.

Altınok Öz’de insan ve mükemmel değil, hatasız değil , Mükemmel ve hatasız olan bir tek Allah’tır.

 

Ama ben onda şunu gördüm iyi bir insan , Kartal’ı ve Kartal’lıları seven iyi bir insan ,siyasi görüş gözetmeden insana değer veren , başında türban var diye kimsenin işine son vermeyen ,Cuma’sına giden, Orucunu tutan, ama yeri geldiğinde rakısınıda içen aydın, modern düşüncelere sahip sıradışı ezber bozan bir Başkan.

 

Bizler belkide bu yüzden bi yerlere koyamadık onu, alışmadığımız bir Başkan modeli çiziyordu çünkü, dernek toplantılarına başında kaskı altında motoru, üzerinde deri ceketiyle gittiği için, ayağına çizmeleri giyip yollarda çalışan işçilerle beraber denetlemeler yapan, kızını ve değerli eşini koluna takıp Kartal çarşısında dolaştığı için ,Kartal’lılara opera dinlettiği için , Neyzen Teyfiğin mezarının Kartal’da olduğunu öğrettiği için , Kartal’lılara sanatı ve sanatçıları sevdirdiği için, her Bayramda arkasına On binleri takıp Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda yürüttüğü için alıpta bir yerelere koyamadık onu.

 

Şimdi bu yazımı okuyanlar içinden katılmayanlarda olacak , haklısın diyenlerde muhakkak ama ben kimse begensin diye yazmadım bu yazıyı. Kendime göre Kartal kamuoyunun yansımasını yaptım.
Son tahlilde yine aynı şeyi söylüyorum sayın Başkan’a ne derseniz deyin ama Hain demeyin olur mu ?
Saygılarımla

Murat Karaca

Galeri
📆 27 Eylül 2016 Salı 19:53   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR