MENÜ ☰
Mayıs 2024
P S Ç P C C P
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » Yusuf Altınbulak; “Bu karanlık günlerden CHP iktidarı ile çıkabiliriz”
Yusuf Altınbulak; “Bu karanlık günlerden CHP iktidarı ile çıkabiliriz”

Yıllardır CHP içerisinde aktif siyaset yapan Yusuf Altınbulak, 28. Dönem Milletvekili seçimlerinde İstanbul 1. Bölgeden aday adaylığı başvurusunu yaptı. 15 yaşından itibaren politikanın içinde olan Altunbulak, CHP’li bir aileden gelmekte. Ülkenin geldiği durumdan kaygı duyduğunu vurgulayan Altınbulak, “Tek adam yönetimindeki, bu karanlık tünelden mutlaka partimiz sayesinde aydınlığa çıkacaktır” ifadelerini kullandı. Makine Mühendisi Yusuf Altınbulak ile adaylık süreciyle ilgili keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Kendisine çıktığı bu yolda başarılar diliyoruz.

Yusuf Altınbulak’ı bize kısaca tanıtır mısınız?

1965 Yılında Sivas’lı emekçi bir ailenin çocuğu olarak Ankara’da dünyaya geldim.İlk,orta ve lise öğrenimimi Ankara’da tamamladım.Üniverisite eğitimi için Edirne’ye gittim.1987 yılında Trakya üniversitesinden Makine Mühendisi olarak mezun oldum.


1993 yılında İstanbul’da kurduğumuz NET ISI MÜH VE TİC LTD ŞTİ nde, inşaat ve mekanik tesisat işleri yapmaktayız. İşim gereği inşaat, binaların mekanik tesisatı,ısıtma soğutma, doğalgaz sistemleri, ,ekonomi ve yöneticilik gibi alanlarda uzmanlaştım. Yurtiçi ve yurtdışı şantiyelerimizde halen faliyetlerimiz devam etmektedir. İGDAŞ tarafından yetkilendirilmiş endüstiriyel ve iç tesisat doğalgaz sistemlerinde, İGDAŞ ın tüm hizmet proseslerinde uzmanlaştım. Doğalgaz sistemleri konusunda İstanbul’un en önde gelen İGDAŞ yetkili firmamız ile hizmete devam etmekteyiz.

Siyasi geçmişiniz nedir?
1980 darbe döneminden etiklenen biri olarak, 15 li yaşlardan beri,ülkemizin tüm demokrasi,hak,hukuk,adalet mücadelerine , öğrenciyken ve meslek hayatım boyunca elimden gelen katkıyı sundum ve hayatımın sonuna kadarda bu mücadelenin içinde olacağım.CHP sine üye olduğum dönemden beri , aktif bir üye olarak aldığım sorumlukları yerine getirmeyi ilke edinen bir üyeyim. mahalle brim üyeliği, İlçe delegeliği,ilçe STK komisyon üyeliği ve danışma kurulu üyeliği,27-28 dönem milletvekili aday adaylığı gibi görevlerde bulundum.

Neden aday oldunuz?
Mevcut iktidarın toplumu tehdit eden her türlü yönetimine rağmen demokrasi mücadelesinden asla vaz geçmedim.Çevremiz tarafından bilinen sosyal demokrat kimliğimi örgütlü alanda kullanamak için , demokrasinin ve laikliğin teminatı olan CHP içinde mücadele etmek benim için çok önemlidir

Türkiye bu gün anayasa dahil kuralların işlemediği yada uygulanmadığı tek kişinin talimatlarının kural olarak kabul edildiği ve uygulandığı bir süreci yaşamaktadır. Hukuksal yapısını OHAL’e dayandıran bu uygulama, tamamen keyfilik olarak uygulanmaktadır.Yargının bağımsız olmayışı, kuralsızlık dönemine onay veren halde olması, sorunları çok derinleştirmiştir.Düşünce özgürlüğünün, ifade özgürlüğünün yok edildiği toplumumuzun, büyük bölümünün baskılara, acılara, zorluklara boyun eğmek zorunda oldukları bir dönemden geçiyoruz.Tek adam yönetimindeki,bu karanlık tünelden mutlaka partimiz sayesinde aydınlığa çıkacaktır.

Son süreçte 31/03/2019 yerel seçimlerde yaşadığımız YSK uygulamaları,seçim sonucunun iptal edilmesi , barolara vbg meslek odalarına yapılan saldırılar, ekonomideki beceriksiz yönetim, toplumun fakirleştirlmesi, hak, hukuk ve adaletsiz yaşamın dayatılması,depremde enkaz altında kalan becerisiz yönetim, tek adam korkusu ile toplumumuzu germiş ve partimizin mücadele kararlığını yükseltmiştir.
Chp li bir aileden gelen ve 15 li yaşlardan beri politikanın içindeyim. Aristonun dediği gibi, insan politik bir varlıktır. Çünkü yaşam koşullarını belirleyen,zorluklar veya rahatlık içinde yaşamak, temiz bir sağlıklı çevrede , geleceğe güvenle bakmak, politik hayatın bir ürünüdür. Dolayısı ile bize denk gelen yaşam diliminde duyarsız kalmam sözkonusu olamazdı.
CHP iktidarının, ülkemizin demokratikleşmesi, sosyal demokrasi ideolojisinin yaygınlaşması, hakça,adaletli, temiz bir toplum düzeni kuracağına, bunun içinde güçlü ideolojik yol arkadaşlığı gerekliliğine olan inancım ile sisyasi mücadeleye devam edeceğim.

Genel başkanımızın cumhurbaşkanı olacağına olan inacımla, bu karanlık günlerden çıkabileceğimize, görev yapmaktan, üyesi olmaktan onur duyduğdum, partimiz, CHP’nin öncülük edeceğine inanıyorum ve bunu biliyorum. Bu inancımın, örgütlü mücadele ile mümkün olabileceğini bildiğim için, partimizle, bu mücadeleye katkıda bulunmayı bir görev sayıyorum ve bu yüzden aday olmak istedim.

Seçilirseniz hedefleriniz nedir?
CHP’li bir aileden gelen bir üye olarak ve 15 li yaşlardan beri politikanın içindeyim. Aristonun dediği gibi, insan politik bir varlıktır. Çünkü yaşam koşullarını belirleyen,zorluklar veya rahatlık içinde yaşamak, temiz bir sağlıklı çevrede , geleceğe güvenle bakmak,politik hayatın bir ürünüdür.Dolayısı ile bize denk gelen yaşam diliminde duyarsız kalmam sözkonusu olamazdı.


CHP iktidarının, ülkemizin demokratikleşmesi,sosyal demokrasi ideolojisinin yaygınlaşması, hakça, adaletli, temiz bir toplum düzeni kuracağına , bunun içinde güçlü ideolojik yol arkadaşlığı gerekliliğine olan inancım ile sisyasi mücadeleye devam edeceğim.
Hedefimiz ,partimizin iktidarında, halkımızın sağ duyusu ile Türkiye’nin tekrar çağdaş ve uygar dünya eksenine girerek, toplumsal eşitlik ve yaşam huzurunun yaratılmasıdır. Bizlerinde en önemli isteği hak,hukuk adalet ve barış dilinin memleketimizde tesis edilmesidir. Bunun için mücadeleyi TBMM çatısı altında vermek isterim.

Kaptan Gazetesi: Siyasetçi gözü ile baktığınızda Ülkenin içinde bulunduğu durum hakkında neler dersiniz ?
Mevcut AKP İktidarı 20 yıllık devleti yönetme tarzı ile , dış politika, iç politika, ekonomi yönetimindeki dibe vurum, demokrasinin yok edilmesi, halkın hak, hukuk adalet talebi , devlet yönetiminde karanlık güçler ve çıkar çetelerinin etkinliği vbg sebeplerle, artık devleti yönetmedeki beceriksizliklerini gün yüzüne çıkarmış, her türlü yandaş basın ve enformasyona rağmen ,yalan ve talanı gizleyemeyecek hale gelmiştir.

Yaklaşan seçimler ile ilgili seçmene mesajınız nedir.
Yaklaşan seçimler cumhuriyetimizn 100. Yılında en büyük demokrasi sınavı olacaktır. Vatandaşlarımız vesayet, tek adam iktidarı,kuralsız ekonomi yönetimi,yandaşları kayıran ,halkın ekonomik durumunu unutup, yoksulluk içinde , borç sarmalında boğulan, parası,emeği ve toplumun tüm ürettiklerinin değersizleştiği bir ülke yerine , demokrasinin ve hukukun tesis edilip,çalışkan yurttaşlarımıza layık, güçlü bir Türkiyeyi tercih edeceklerdir.
Bu yüzden partimizin güçlü ideolojik önderliğinde, bu istemi en güçlü kadrolarla seslendirip, vatandaşlarımızı ikna ederek, iktidara geleceğiz.

📆 03 Nisan 2023 Pazartesi 22:48   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR