MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, İlçeler, Kartal, Manşet, Toplum » “Yusuf Altınbulak,Milletvekili Aday Adaylığı Başvurusunu yaptı “
“Yusuf Altınbulak,Milletvekili Aday Adaylığı Başvurusunu yaptı “

“YUSUF ALTINBULAK,BAŞVURUSUNU YAPTI “

Kartal’ın sevilen ismi makina mühendisi Yusuf Altınbulak Cumhuriyet Halk Partisi 28.dönem İstanbul 1.bölge Milletvekili aday adaylığı başvurusunu yaptı ..

Demokrasinin ve laikliğin teminatı olan CHP içinde mücadele etmek benim için çok önemlidir diyen Yusuf Altınbulak, “Siyasi-politik alanlar her zaman yaşamımın bir parçası oldu. Öğrencilik yıllarımdan beri ülkemin sorunlarını sorgulayan, demokratik mücadeleyi gerektiren tüm alanlarda bulunmaya çalıştım.Toplumsal olumlu ve olumsuz gelişmelere, sosyal demokrat dünya görüşüm çerçevesinde baktım.”

HİÇ BİR KOŞULDA DEMOKRASİ MÜCADELESİNDEN VAZGEÇMEYEN

Hiç bir koşulda demokrasi mücadelesinden vazgeçmediğini belirten Altınbulak, “Mevcut iktidarın toplumu tehdit eden her türlü yönetimine rağmen demokrasi mücadelesinden asla vaz geçmedim.Çevremiz tarafından bilinen sosyal demokrat kimliğimi örgütlü alanda kullanmak için , demokrasinin ve laikliğin teminatı olan CHP içinde mücadele etmek benim için çok önemlidir.”

“BU KARANLIK TUNELDEN PARTİMİZİN SAYESİNDEN AYDINLIĞA ÇIKILACAKTIR”

Türkiye bu gün anayasa dahil kuralların işlemediği yada uygulanmadığı tek kişinin talimatlarının kural olarak kabul edildiği ve uygulandığı bir süreci yaşamaktadır. Hukuksal yapısını OHAL’e dayandıran bu uygulama, tamamen keyfilik olarak uygulanmaktadır. Yargının bağımsız olmayışı, kuralsızlık dönemine onay veren halde olması, sorunları çok derinleştirmiştir.Düşünce özgürlüğünün, ifade özgürlüğünün yok edildiği toplumumuzun, büyük bölümünün baskılara, acılara, zorluklara boyun eğmek zorunda oldukları bir dönemden geçiyoruz.Tek adam yönetimindeki, bu karanlık tünelden mutlaka partimiz sayesinde aydınlığa çıkacaktır.

‘PARTİMİZİN MÜCADELE KARARLILIĞI YÜKSELMİŞTİR’

Son süreçte 31/03/2019 yerel seçimlerde yaşadığımız YSK uygulamaları, seçim sonucunun iptal edilmesi, barolara vbg. meslek odalarına yapılan saldırılar, ekonomideki beceriksiz yönetim, toplumun fakirleştirilmesi, hak ,hukuk ve adaletsiz yaşamın dayatılması, depremde enkaz altında kalan becerisiz yönetim, tek adam korkusu ile toplumumuzu germiş ve partimizin mücadele kararlığını yükseltmiştir.

“BU MÜCADELEYE KATKIDA BULUNMAYI BİR GÖREV SAYIYORUM”

Genel başkanımızın cumhurbaşkanı olacağına olan inancımla, bu karanlık günlerden çıkabileceğimize, görev yapmaktan, üyesi olmaktan onur duyduğum partimiz CHP’nin, öncülük edeceğine inanıyorum ve bunu biliyorum. Bu inancımın, örgütlü mücadele ile mümkün olabileceğini bildiğim için, partimizle, bu mücadeleye katkıda bulunmayı bir görev sayıyorum ve bu yüzden aday olmak istiyorum.”

Yaşamı boyunca örgütlü mücadele içinde yer alan Yusuf Altınbulak hem Cumhuriyet Halk Partisi içinde hem de kitle örgütlerinde ve komisyonlarda görev alarak toplumsal sorumlulukla hareket etti.

Yusuf Altınbulak’ın Partide aldığı görevler:

2019 Mart – CHP Kartal İlçe Seçim Kurulu Üyeliği

2017 -2019 CHP Kartal İlçe Delegeliği,

2017 -2019 –CHP Kartal Danışma Kurulu Üyesi
2017 -2019 –CHP Kartal Sendikalar- STK Komisyonu Üyesi

2017 -2019 –Uğur Mumcu Mahalle Birim Sorumlusu
2018 Haziran– CHP Istanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı

Yusuf Altınbulak’ın mesleki ve demokratik kitle örgütlerinde aldığı görevler:

2016-2017 – Makina Mühendisleri Odası, İstanbul Şubesi, Kentleşme ve Yerel Yönetimler Komisyon Üyeliği

1990-1992 – Makina Mühendisleri Odası, Ankara Şubesi Doğalgaz Komisyonu Üyeliği

2019-…… Makina Mühendisleri Odası, İstanbul Şubesi Doğalgaz Komisyonu Üyeliği devam etmektedir.

TİMDER -Türkiye İnşaat malzemecileri derneği üyeliği TİM –Türkiye İhracatçılar Meclisi Üyeliği

Uğurmumcu Çevre ve Dayanışma Derneği (UMDER) üyeliği

BOZATLI HIZIR Uğurmumcu Cem Evi üyeliği

Sivas Kültür ve Dayanışma Derneği (SİDAD) üyeliği

EMEKÇİ BİR AİLENİN ÇOCUĞU

Emekçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Makina Mühendisi Yusuf Altınbulak özgeçmişini şöyle anlatmaktadır.

“1965 Yılında emekçi bir ailenin çocuğu olarak Ankara’da dünyaya geldim. İlk, orta ve lise öğrenimimi Ankara’da tamamladım. Üniversite eğitimi için Edirne’ye gittim. 1987 yılında Trakya Üniversitesi Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi’nden makina mühendisi olarak mezun oldum. Bir süre çalıştıktan sonra askerlik görevimi yapmak için Bitlis Tatvan’a giderek yedek subay olarak askerliğimi yaptım.

Eğitim dönemimde ailem bir çok aile gibi, alt gelir seviyesinde olduğundan, çok büyük fedakarlıklarla bana destek oldular. Bu geldiğim noktada bir iş insanı olarak, hiçbir zaman geldiğim yere yabancılaşmadım, her zaman o günlerde ailemle yaşadığımız zorlukları ve mücadeleleri göz önüne getirerek, bu gün de adaletsizliğe ve eşitsizliğe karşı durmaya devam ediyorum.

Halen, 1993 yılında eşim ile beraber İstanbul’da kurduğumuz firmamızda, bina inşaatı ve mekanik tesisat sistemleri işleri yapmaktayız. İşim gereği inşaat, binaların mekanik tesisatı, ısıtma soğutma, doğalgaz sistemleri, ekonomi ve yöneticilik gibi alanlarda uzmanlaştım. Yurtiçi ve yurtdışı şantiyelerimizde halen faliyetlerimiz devam etmektedir. İGDAŞ tarafından yetkilendirilmiş endüstriyel ve iç tesisat doğalgaz sistemlerinde, İGDAŞ ın tüm hizmet proseslerinde uzmanlaştım. Doğalgaz sistemleri konusunda İstanbul’un en önde gelen İGDAŞ yetkili firmamız ile hizmete devam etmekteyiz.

Makina Mühendisleri Odası Ankara şubesinde 1990-1992 yılları arasında doğalgaz komisyonunda, İstanbul şubesinde 2016-2017 yılları arasında kentleşme ve yerel yönetimler komisyonunda görev aldım. Yine MMO İstanbul şubesinde 2019 yılından beri halen doğalgaz komisyonu üyeliğim devam etmektedir.

Galeri
📆 17 Mart 2023 Cuma 15:06   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR