MENÜ ☰
.
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Etkinlikler, Manşet, Pendik, Toplum » Yüzlerce çocuk parkta önce iftar, sonra açılış yaptı.
Yüzlerce çocuk parkta önce iftar, sonra açılış yaptı.

Pendik’te Ramazan coşkusunu bu kez çocuklar yaşadı.

Yüzlerce çocuk, önce Pendik Belediyesinin kendileri için düzenlediği iftara katıldı,  ardından  Çamşeşme Parkı’nın açılışını yaptı. Park alanında kurulan iftar sofralarında bir araya gelen çocuklar, oyun ve eğlenceyle dolu unutamayacakları bir gün yaşadı.
Pendik Belediyesinin organize ettiği çocuk iftarında 7-13 yaş arası 400 çocuk, iftar sofralarında bir araya geldi. İftar programı ile birlikte gerçekleştirilen parkın açılış törenine çok sayıda vatandaşın yanı sıra Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Belma Satır ve Erol Kaya da katıldı. Programda çocuklar sahne şovları ve animasyon gösterileri ile doyasıya eğlendi. Geleneksel  kültürümüzün vazgeçilmezi olan Hacivat ve Karagöz oyunu çocukların ilgisini çekerken; eşeğe ters binmiş bir şekilde çocukların arasında dolaşan Nasreddin Hoca neşeli saatler yaşattı. Sunuculuğunu radyocu Mansur El Sabah’ın yaptığı iftar programında Pendik Belediyesi Çocuk Korosu ve  engelli  Rabia Aytek’in solo konseri çocukları coşturmaya yetti.
“Çocuklarımıza sevgimizi onlar için çalışarak ortaya koyabiliriz”
İftar yemeğinden sonra gerçekleştirilen açılış töreni öncesi çocuklara hitap eden Belediye Başkanı Dr. Kenan Şahin, daha önce var olan parkın dinlenme amaçlı olduğunu  belirterek,  çocukların fazla yararlanamamasından dolayı düzenlemeye gittiklerini  ve  çocukların daha fazla vakit geçirebilecekleri oyun grupları eklediklerini  söyledi. Çocuklara yönelik ilçe genelinde birçok park yaptıklarını ifade eden Başkan Şahin şöyle devam etti: “Son 4,5 yılda ilçemize 235 park kazandırdık. Çocuklarımızın çevreyle ve doğayla iç içe olmaları, daha çok aktivitede bulunmaları  için parklar yaptık. Çocuklarımıza sevgimizi onlar için çalışarak ortaya koyabiliriz.”dedi.
Mendil kapmaca, sek sek oynadılar
İstanbul Milletvekili Belma Satır ise ‘çocuklar için ne yapsak azdır’ düşüncesiyle hareket eden Pendik Belediyesine çalışmalarından dolayı teşekkür ederken; parkın gönüllerince eğlenebilecekleri şekilde oyun gruplarıyla donatıldığını kaydetti. Daha sonra parkın açılışı çocuklar ile birlikte protokolün kurdele kesimi ile gerçekleşti. Çocuklar daha sonra parkta hem eğlendi hem de geleneksel ağız tatlarımızı deneme fırsatı buldu.

Park genelinde bulunan pamuk helva, Osmanlı macunu ve dondurmadan tadan çocuklar, sek sek, mendil kapmaca oynadılar. Ayrıca günü unutulmaz kılmak için belediye tarafından ücretsiz fotoğraf hizmeti de verildi.

📆 30 Temmuz 2013 Salı 13:40   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR