MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Genel, Manşet, Toplum » Zeytinburnu Kurban Pazarı’na Yoğun İlgi
Zeytinburnu Kurban Pazarı’na Yoğun İlgi

Zeytinburnu Belediyesi kurban satış ve kesim alanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 100 üzerinden 90 kalite belgesi ile ödüllendirildi.

 

İBB tarafından belirlenen kriterlere uygunluk sağlayan Zeytinburnu Belediyesi Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nde vatandaşlar gönül rahatlığı ile kurbanlıklarını alırken, bu durum satışlardan memnun kalan satıcıların da yüzünü güldürdü. Kurban Bayramı hazırlıklarını günler öncesinden tamamlayan Zeytinburnu Belediyesi, Anadolu’nun dört bir yanından gelen küçük ve büyükbaş kurbanlıkları, veteriner hekimlerinin kontrollerinden geçirerek kurban satış alanına yerleştirdi. Merkezefendi’de bulunan kurban satış ve kesim alanı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Gıda Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 100 üzerinden 90 kalite belgesiyle ödüllendirildi. İBB tarafından belirlenen birçok kritere uygunluk gösteren merkezde vatandaşlar, kurbanlıklarını gönül rahatlığı ile satın alırken, zamandan da tasarruf etti.

 

SATICILARIN YÜZÜ GÜLÜYOR

Kurban Bayramı’na sayılı günler kala kurban pazarlarında kıyasıya pazarlıklar da başladı. Geçen yıla oranla yükselen fiyatlar satışları etkilemedi. Bu durum satıcıların yüzünü güldürürken bazı satıcılar daha ilk günlerden kurbanlık satmanın sevincini yaşadı. Her bütçeye uygun kurbanlıkların satıldığı pazarda küçükbaşlar 900 ila bin 300 arası TL arası, büyükbaşlar ise 7 bin ila 15 TL arası değişiyor

 

KURBAN BAYRAMI’NDA KESİM HİZMETİ

Belediye tarafından alana yerleştirilen kurban kesim ünitelerinde bayram boyunca vatandaşlara hizmet verilecek. Ünitelerde eğitimli personellerce saatte 36 büyükbaş ve günde bin adet küçükbaş kurbanlık kesilebilecek. Böylece Kurban Bayramı’nın maneviyatına gölge düşüren manzaraların da önüne geçilmiş olacak.

 

“BURADA BULUNAN BÜTÜN HAYVANLARIN KONTROLLERİ YAPILDI”

Merkezde bulunan hayvanların kriterlerine bakıldığını belirten Veteriner Hekim Emre Özkul, “Bu kriterlerde öncelikle büyükbaş hayvanların dişlerine bakıyoruz. Hayvanda en az 2 kalıcı diş olmalı. Küçükbaş hayvanlarda da anne baba olabilme kriterlerine bakıyoruz. Bunun dışında genel sağlık durumlarına bakılıyor. Burada bulunan bütün hayvanların kontrolleri Önce Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ardından Zeytinburnu Belediyesi tarafından yapıldı. Hayvanların sağlığı ile ilgili şu ana kadar herhangi bir problemle karşılaşmadık.” dedi.

 

“VATANDAŞLARIMIZ İNŞALLAH BURADAN MEMNUN AYRILIR”

21 bin metrekare alan üzerine inşa edilen dev kurban satış ve kesim merkezi hakkında bilgiler veren Zeytinburnu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Muhlis Bakırtaş, “Kurban satış ve kesim alanımız 21 bin metrekare alan üzerine kurulu bir alan. 30 çadırımız küçükbaş, 120 çadırımız büyükbaşa ayrılmış durumda. Yaklaşık olarak 8 bin hayvan bulunuyor. Büyükşehir Veteriner Daire Başkanlığı’ndan yapılan değerlendirmede 100 üzerinden 90 puan almış durumdayız. Burası ilk olmasına rağmen şartlarımız çok iyi. Zabıtalarımız, veterinerlerimiz ve teknik elamanlarımız alanda çalışmalarına devam ediyor. Alt yapı, üst yapı ve sosyal yapılarla ilgili çalışmalarımız da sürüyor. 4 ayrı kesim ünitemiz mevcut. 3 adet büyükbaş kesim ünitemizde saatte toplam 36 adet büyükbaş kesilirken, diğer ünitemizde günde bin adet küçükbaş kesimi yapılacak. Vatandaşlarımız inşallah buradan mutlu ayrılır” diye konuştu.

 

Satışlardan memnun olduğunu belirten satıcı, Metin Kapıcıoğlu, “Satışlarımız güzel. Buradaki hizmetten memnunuz. Küçükbaş hayvanlarımız 750 ile bin 300, bin 400 arasında değişiyor. Büyükbaşlarda da 7 buçuk ile 14-15 bin arasında değişiyor. Şu anda büyükbaş hayvan çok satıyor. Bayrama yakında küçükbaş satışlar artıyor.” şeklinde konuştu.

 

“KURBANLIKLARIN BAYRAMA KALMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Kastamonu’dan geldiklerini belirten başka bir satıcı ise, “Satışlardan memnunuz. Fiyatlarda tabi ki geçen seneye göre artış var, ama bizler de pazarlık yapan vatandaşlara esneklik yapıyoruz. Bu sebeple Kurbanlıkların bayrama kalmayacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

📆 10 Eylül 2016 Cumartesi 11:52   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR