MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Büyükşehir, Dünyadan, Genel, Manşet, Toplum » AB Bakanı’ndan Başkan Topbaş’a ziyaret
AB Bakanı’ndan Başkan Topbaş’a ziyaret

 

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaşı Saraçhane’deki Başkanlık Makamı’nda ziyaret etti.

 


Başkan Kadir Topbaş’ın kapıda karşıladığı AB Bakanı Volkan Bozkır İstanbul Büyükşehir Belediyesi Anı Defterini imzaladı.

 

 

İmza merasiminin ardından açıklama yapan AB Bakanı Volkan Bozkır, “Kadir Bey’in Büyükşehir Belediye Başkanlığı bir kazançtır, İftihar vesilesidir” dedi. Başkan Kadir Topbaş’ı ziyaret etmekten dolayı onur duyduğunu dile getiren Bozkır şöyle devam etti: “Vermiş olduğu hizmetler her zaman hatırlanacaktır. AB Bakanı olarakta sadece İstanbul çapında değil dünya çapında bir şahsiyet olan Kadir Başkanı ziyaret etmekten onur duyuyorum. Kendisinin Türkiye’nin AB sürecine çok büyük katkıları olmuştur. Kendisinin sevecen kişiliğiyle ve kurduğu ilişkilerle gerçekten Dünya Belediyeleri ve Avrupa Belediyeleri sathında gerçekten ülkemize önemli faydalar sağlamıştır. Kendisinin tecrübelerinden bizlere lütfederlerse kendilerine minnettar kalırız.”

 

ab-bakani-ibb-ziyaret-2
Başkan Kadir Topbaş’ta “Kıymetli Dostum” dediği AB Bakanı Volkan Bozkır’ın ziyaretinde dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, “Kendileri şu ana kadar değişik görevlerde ülkemize çok ciddi hizmetler verdiler. Kendilerinin parlamenterlik döneminde olduğu gibi inanıyorum ki AB Bakanlığı sürecinde de kendisi ve bakan yardımcıları ile birlikte güzel hizmetler verecektir” diye konuştu. Yerel Diplomasi’yi çok önemsediklerini ifade eden Başkan Kadir Topbaş şöyle devam etti: “Üstlendiğim Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevleriyle bu ilkeleri gerçekleştirmeye çalışıyoruz. AB ile de çok yakın temaslarımız var. Sayın Bakanımızın çalışmaları sırasında üzerimize düşen görevlerde her zaman kendilerini yanında olacağız.”

 

 

Açıklamaların ardından Başkan Topbaş ve AB Bakanı Volkan Bozkır baş başa bir süre görüştü.

Galeri
📆 06 Ekim 2014 Pazartesi 11:34   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR