MENÜ ☰
Nisan 2024
P S Ç P C C P
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Belediye, Genel, İlçeler, Manşet, Şile, Toplum » AĞVA’DA YENİ EK HİZMET BİNASI VE KÜLTÜR MERKEZİNİN TEMELLERİ ATILDI…
AĞVA’DA YENİ EK HİZMET BİNASI VE KÜLTÜR MERKEZİNİN TEMELLERİ ATILDI…

Şile İlçesinin en büyük mahallesi olan Ağva için projelendirilen ve yapımına başlanılan Ağva Ek hizmet binası ve Kültür Merkezi temel atma töreni gerçekleşti…

Temel atma öncesi düzenlenen törende İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ve Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya‘nın günün anlam ve önemine dair yaptığı konuşmaların ardından yapılan dua ile temel atma butonuna basıldı.

Törende Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Şile Belediye Başkanı  İlhan Ocaklı, İl Bank Bölge Müdürü Muhammet Ferit Yüksel, İlçe Jandarma Komutanı ve ilçe Emniyet Müdürü ile personelleri, kamu kurum amirleri muhtarlarımız ve siyasi parti temsilcileri hazır bulundu

Ağva’nın geleneksel mimari dokusu dikkate alınarak tasarlanan proje; eski dokunun yeniden canlandırılmasını hedeflendiği binanın ön aksında tasarlanan yeşil koridor vatandaşlara hizmet edecek şekilde  olan 1250 m2 lik kamusal alan  peyzaj alanı olarak tasarlanmıştır.

Projenin içeriğini oluşturan birimler vatandaşların ve Belediyenin ihtiyaçlarına göre temel olarak iki ayrı ana başlık altında projelendirilmiştir.

Bu bağlamda yapı içerisinde Belediye hizmet birimleri ve Sosyo Kültürel alanlar olarak iki alana ayrılmıştır.

Geleneksel mimaride tasarlanan toplam 720 m2 lik inşaat alana sahip  projede; belediye giriş alanı kamusal alandan ayrı tutulmuştur.

Projenin Giriş Katında

Ağvalı vatandaşlarımızın sosyal ve  kültürel faaliyetlerine katkı sağlamak  amacıyla gerçekleştirilen sinema, tiyatro, sergi,  ve sanat atölyeleri gibi  etkinliklere yönelik ; 280m² alan sahip çok amaçlı etkinlik salonu, ıslak hacimler ve servis mutfağı yer almaktadır.

Birinci Katında ise;

Vatandaşlara daha kaliteli hizmet verebilmek adına planlanan  400 m² alana sahip olan belediye hizmet birimleri ve bu mekânlara hizmet eden bekleme alanları tasarlanmıştır.

Tasarlanan binanın Ağva’nın ihtiyaçlarını karşılayacağını belirten Belediye Başkanı İlhan Ocaklı

‘’ilçemizin ve hemşehrilerimizin yararına olacak her proje için büyük heyecan ve gayret gösteren bizler Ağva’ya bu güzel alanı hizmete açacak olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Elbette tüm bu çalışmalarımız bölgemize en iyi hizmeti sunmamız konusunda her zaman bizden yani Şile’den Ağva’dan desteğini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlarımıza Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Onların da destekleriyle Ağva’mıza daha yapacağımız çok işler var. İlçemize hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.

Galeri
📆 24 Kasım 2020 Salı 12:09   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR