MENÜ ☰
..
Mart 2024
P S Ç P C C P
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Realty House Gayrimenkul
İstanbul 34 Gazetesi » Etkinlikler, Kartal, Manşet, Politika, Toplum » Ak Parti Kartal Cami Dernekleri ile Sabah Kahvaltılı Toplantı‏‎da buluştu
Ak Parti Kartal Cami Dernekleri ile Sabah Kahvaltılı Toplantı‏‎da buluştu

Ak Parti Kartal Cami Dernekleri ile Sabah Kahvaltılı Toplantı‏‎da buluştu.

Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığının, İlçe merkezinde sivil toplum kuruluşlarıyla kahvaltılı buluşma toplantılarında ilk olarak Kartal’daki Cami Dernek Başkanlarıyla bir araya geldi.

Toplantıya Ak Parti Kartal İlçe BaşkanıAv. Temurhan Yıldız, İstanbul Bölge milletvekili İsmet Uçma ile birlikte Belediye meclis üyesi Metin Bektaş, Turgut Çevik, Tanıtım Medya Birim başkanı Erdal Demirhan, Halkla ilişkiler Birim Bşk Ahmet Karakış, Seçim İşleri Birim Bşk. Av. Şaban Tamer ve İlçe Yönetim Kurulu üyesi Hasan Çetinkaya katıldılar

akpartı-kahvalti-1

AK PARTİ İLÇE BAŞKANI TENURHAN YILDIZ KONUŞMASINDA;
Toplantıya açılış konuşmasıyla söz alan İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız, bütün dernek başkanlarına hoş geldiniz diyerek ilk sözü alan İlçe Başkanı, Kartal’da hemen hemen bütün mahallelerimizde bulunan camilerde dernek yöneticileri ve cemaatle kahvaltılı sabah namazı programlarında bir araya gelerek camilerle ilgili sorunlarını yakından görüşmüş, konuşmuş ve problemlere çözüm üretmeye çalıştık.  Gönül isterdi ki bu programları camilerimizin tamamında gerçekleştirelim. Fakat biz programların yoğunluğu nedeniyle gidemediğimiz birkaç cami derneğimiz olmuş olabilir. Bu manada bizimle birlikte, bu programlara katılan ve bize eşlik eden cami dernek başkanlarına ve cemaatlerine teşekkür ediyoruz.
Ayrıca bugün bur da düzenlemiş olduğumuz toplantımıza katılmanızdan dolayıda ayrıca size de teşekkür ediyoruz
Biz Kartal’da birçok cami derneğimizin ve camilerimizin farklı problemlerini ve farklı ihtiyaçlarını çözdük ama biz yaptığımız bu işlerde bir elin verdiğini diğer el görmemeli deyişinde olduğu gibi ilkesel olarak reklamını yaparak buradan kendimize bir pay biçmedik. Bunları yapmak bu hassasiyetleri taşıyan herkesin yapması gerekir dedi. Camilere giderek cami cemaatleri ve derneklere şirin gözükmeye çalışanlar mesele imam hatip olunca Kartal meydanına çadır kurarak açılan imam hatip okulları için Kartal sokaklarında eylem yaptıranlardır. Bırakın onu Kartal’da ticaret yapılan caddeleri alkollü mekânlara çevirip heykel ticareti yapanlardır.

MİLLET VEKİLİ İSMET UÇMA,CAMİLER MEDENİYETİMİZİN SEMBOLÜDÜR:
İlçe Başkanı konuşmasından sonra söz alan Milletvekili İsmet Uçma, Camiler medeniyetimizin sembolüdür. Geçmişte ve bu günde devletin yapması gereken manevi mekânların tamamı milletin himmetiyle imar edilmiştir. Bu ülkede ilk kez cami ve cem evi projesi gündeme gelmiştir. Bizim ülkemizde devlette 150 yıldır cami ve imam hatip lisesi yapmamıştır. Toplum istediği gibi inanmalı ve istediği gibi yaşamalıdır. Gençlerin manevi hayatların da bir boşluk varsa, bizim oturup kendimizi sorgulamamız lazım.. Camilerimiz toplumun tutkalıdır. Bir yerde hem cami olacak hem de kötülük olacak bu mümkün değildir. Camiler bölgemizin kılcal damarlarıdır. Artık diyanet eski diyanet anlayışında değildir. Toplumun sosyal ihtiyaçlarını karşılamak projelendirmeden imarına kadar devletin işidir. Bu ülke Çanakkale’de yedi düvelle savaşı gezi olayında yetmiş yedi düvelle savaştı! Bu olayların iyi anlaşılması iyi analiz edilmesi gerekir. Bu konuda cami cemaatine, Cami imamına ve cami derneklerine çok rol düşmektedir Bizim medeniyetimiz de camiler tarih boyunca bu milletin savaşta ve barışta en baş at görevleri görmüştür. Devlet ve milleti kaynaştıran camilerimiz bir fon icra etmektedir dedi. Daha sonra cami dernek yöneticilerinin sorunlarının tartışıldığı soru cevap müzakerelerine geçilerek, İlçe Başkanının kapanış konuşmasıyla program son buldu.

Galeri
📆 15 Eylül 2013 Pazar 18:38   ·   💬 0 yorum   ·  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

.

ANKET

İSTANBUL'DA HAVA

İSTANBUL

YAZARLAR

YAŞAMIN İÇİNDEN

RÖPORTAJLAR

PİYASALAR